Autors del Projecte T6

Nao Albet i Marcel Borràs

uploads/20110714/albet_borras.0.jpg

Tot i la seva joventut, tots dos tenen una llarga experiència com a actors de teatre, televisió i cinema.
Com a tàndem creatiu, han escrit i dirigit els espectacles següents: Streigthen con Fraigthen. Cicle Radicals Lliure. Teatre Lliure. 2007; Guns, childs & videogames. Cicle Radicals Lliure 2009. Producció de Teatre Lliure i Uns nois que fan teatre; Democràcia, fragment de l’espectacle Dictadura-Transició-Democràcia. Teatre Lliure. 2010; HAMLE.T. 3. Cicle Radicals Lliure. Producció de Teatre Lliure i Uns nois que fan teatre. 2011.
Per Dictadura-Transició-Democràcia van guanyar el Premi Butaca 2010 al millor text teatral, i una nominació als Premis Max al millor text teatral en català.

Marc Angelet

uploads/20110714/Marc_Angelet2_3.jpg

Ha treballat com a director, dramaturg i intèrpret als espectacles The Bridge’s Blues (Teatre Zorrilla de Badalona, Menció honorífica al Premi Ignasi Iglésias 1997), Totes les bigues van al cel (Sala Artenbrut, Premi Especial del Jurat a la V Mostra de Teatre de Barcelona), G8: Porta tancada (Sala Artenbrut, 2n Premi San Miguel al Millor Espectacle en el Festival de Teatre de Tàrrega) i S.O.A. (Escola de dictadors) (Festival FITA de Brussel·les), totes coescrites amb Artur Rodríguez i produïdes per la companyia Estrip Trist Teatre. Ha escrit i dirigit Rebels, amb la companyia El Musical Més Petit2, McBeth con queso (Versus Teatre) i Black Box (Nau Ivanov), entre d’altres. L’any 2010 va guanyar el Premi Teatre Principal de Palma de Mallorca amb El biògraf.

Jordi Faura

uploads/20110718/faura.1.jpg

Autor, dramaturg i director, ha treballat en més d’una quinzena de textos teatrals, els últims: La fàbrica de la felicitat, L’home de la casa de vidre, Alba Eterna (llibret d’òpera) al 2009, i La selva negra i Groenlàndia al 2010.
Com a director, destaquen els seus muntatges Ser un altre (Tantarantana, 2005), premi al Millor Director de la X Mostra de Teatre de Barcelona 2005; Hikikomori (L’era del buit) (La Villarroel, 2008/09), Premi de Teatre Ciutat de València Eduard Escalante 2007; i Natura Morta i La fàbrica de la felicitat, finalistes al Premi Internacional Stückemarkt de Berlín 2009 i 2011 respectivament.
Professor de Dramatúrgia i Escriptura dramàtica a l’escola Eòlia de Barcelona. També ha conreat la narrativa breu i l’assaig i ha fet traduccions (d’Albert Camus i Jean Anouilh).

Jordi Oriol

uploads/20110718/oriol.jpg

Autor, director, actor i músic, Jordi Oriol va néixer a Barcelona el 1979. Llicenciat en Direcció escènica i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre, ha escrit i dirigit espectacles com Home-Natja (Temporada Alta, 2010), Un tal ímpetu vital (Teatre Lliure, 2009), Ara estem d’acord estem d’acord (Teatre Lliure, 2008) i OB-sessions (Círculo de Bellas Artes de Madrid, 2007 – Sala Beckett, 2008), entre d’altres. Ha treballat com a actor en alguns dels seus muntatges, així com en obres com L’home de la flor a la boca, de Luigi Pirandello (Biblioteca de Catalunya, 2008) i Mil Tristos Tigres (Festival NEO 2006), entre d’altres. Com a músic, ha format part de quartets de cambra i de jazz, així com Big Bands de jazz com l’Alois Hába Big Band i la Big Band de Terrassa.

Marilia Samper

uploads/20110718/samper.jpg

Nascuda a São Paulo, Brasil, de mare brasilera i pare sevillà, viu una infància nòmada, saltant de país en país. En les seves estones lliures, gairebé per casualitat, comença a escriure. Amb els primers textos premiats i publicats, arriba a Barcelona l’any 2001 i es llicencia en Direcció escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre. Des de llavors desenvolupa la seva trajectòria com a autora i directora, fins a aterrar al TNC.
Entre els seus textos destaquen: 405 (Accèssit del Premio Miguel Romero Esteo i del Premio Nacional Marqués de Bradomín, 2001); Un verdadero cowboy (Premi Ciutat de València de teatre en castellà, 2006 i Premio Carlos Carvalho del Concurs Nacional de Dramatúrgia de Porto Alegre, Brasil) i Pleasure and Pain (F3dra), que s’estrenarà, amb la companyia Q-Ars Teatre, el setembre de 2011 a la Sala Beckett de Barcelona. També és autora d'Animals migratoris, Premi d’escenificació de l’Institut del Teatre al millor espectacle de text. Al 2011 estrena Otelo (Blowing in the wind), adaptació de l’obra de Shakespeare per a cinc actors i una cançó de Bob Dylan.

Helena Tornero

uploads/20110718/tornero.1.jpg

En teatre ha escrit: El Vals de la Garrafa, Premi Joan Santamaría 2002; Babybird. Finalista Premis Romea 2006; Submergir-se en l’aigua, Premi SGAE de Teatre Juvenil 2007; Apatxes, Premi de Teatre 14 d’Abril 2009; You’re pretty and I’m drunk, a partir de Les Tres Germanes d’Anton Txèkhov. Submergir-se en l’aigua es va estrenar el novembre de 2009 a la sala Cuarta Pared de Madrid. Aquest text va ser també seleccionat per assistir al Forum of Young European Playwrights (New Plays from Europe) de la Biennale de Wiesbaden (Juny 2010) i al Fòrum de Teatre Jove de Frankfurt (Desembre 2010).
Ha traduït textos, fet d'ajudant de direcció, de guionista a TV3, i també ha escrit la novel·la infantil El lladre de llibres (Ed. Oxford 2005).
Actualment treballa com a dramaturga i com a professora de teoria del teatre i escriptura teatral.