El crim de Lord Arthur Savile

Oscar Wilde

EGOS Teatre

2011 | 2012

Sala Gran

1st December 2011 to 8th January 2012
EGOS Teatre, una carrera meteòrica

EGOS Teatre, una carrera meteòrica

L’any 2005, sis alumnes de l’Institut del Teatre de Barcelona tot just llicenciats en l’especialitat de teatre musical decideixen unir les seves forces. Són Anna Alborch, Lali Camps, Rubèn Montañá, Albert Mora, Toni Sans i Maria Santallusia: una generació jove i irreverent d’amics que, a més de ser uns cantants i uns intèrprets excel·lents, volen renovar l’àmbit del teatre musical. Ben aviat, s’incorporen a la companyia Joan Maria Segura, , llicenciat en direcció i dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona i el compositor i pianista Francesc Mora. Ja tenim als EGOS Teatre al complet!

La companyia no pot començar millor. El seu primer espectacle, Ruddigore o la nissaga maleïda, un musical de petit format que recupera un clàssic de final de segle XIX amb música d’Arthur Sullivan i llibret de WS Gilbert, es converteix de seguida en un gran èxit tant de crítica com de públic, i obté nombrosos reconeixements, entre ells el Premi de la crítica de Barcelona al millor espectacle musical de la temporada 2007/2008.

EGOS Teatre sorprèn els espectadors amb un musical confegit per ells mateixos, divertit, fresc i agosarat, però amb una professionalitat indubtable. Ruddigore o la nissaga maleïda fa temporada a Barcelona i a Madrid, a més d’una extensa gira per tot Catalunya i Espanya.

L’any 2008, recolzats per un èxit immediat i merescut, els EGOS Teatre decideixen emprendre una nova aventura, en aquest cas dirigida als més menuts. Amb la col·laboració del Centre de Titelles de Lleida, creen En Joan sense por, un musical amb actors i amb titelles. L’espectacle va ser estrenat a La Mostra 2009 - Fira de teatre infantil i juvenil d´Igualada on va obtenir el Premi Caixa Catalunya al millor espectacle per votació popular. Posteriorment es va presentar a la 20a Fira de Teatre de Titelles de Lleida on va obtenir els premis Drac d´Or Ara Titelles, Ara Lleida i Drac d´Or de les Autonomies.

L’èxit i la professionalitat que demostra la companyia en els dos primers espectacles els obren les portes del Teatre Nacional de Catalunya. Sergi Belbel els encarrega un espectacle familiar per a la temporada 2009/2010. Així neix el tercer projecte dels EGOS Teatre, La casa sota la sorra, una adaptació musical de la cèlebre novel·la juvenil d’aventures de Joaquim Carbó. Les aventures d’en Pere Vidal, revisades, com és costum en la companyia, des de l’humor, també són un èxit de públic i de crítica i la Sala Gran s’omple cada dia per veure un dels espectacles més aclamats de la temporada.

El crim de Lord Arthur Savile, que reprèn la fórmula d’adaptar en clau de teatre musical un text clàssic, és, de moment, l’última i apassionant aventura d’aquesta companyia jove i emprenedora. Un musical, com sempre, cuidat fins a l’últim detall, amb unes cançons treballades i unes interpretacions impecables, amb molt sentit de l’humor i un rigor fora de dubte. El segell de tots els espectacles dels EGOS teatre.


Tràiler de La casa sota la sorra (TNC, 2010)