Abril 2023
DlDmDcDjDvDsDg
Ds1Dg2
Dl3Dm4Dc5Dj6Dv7Ds8Dg9
Dl10Dm11Dc12Dj13Dv14Ds15Dg16
Dl17Dm18Dc19Dj20Dv21Ds22Dg23
Dl24Dm25Dc26Dj27Dv28Ds29Dg30

Informació

Avui no dormo als teus braços

 • Projecte 365 Dones l'any: Anna Maria Martínez Sagi
 • Àngels Aymar
 • Direcció Carolina Llacher
 • Born Centre de Cultura i Memòria
 • 22/04/2023

ENTRADES EXHAURIDES!

365 Dones l’any obre el TNC i el connecta amb els barris i amb els seus veïns i les seves veïnes. Un projecte que reivindica la figura de dones invisibilitzades i posa en valor el seu llegat.

Després de recuperar la memòria d’Aurora Bertrana, escriptora i violoncel·lista catalana, ara volem fixar la mirada en Anna Maria Martínez Sagi, periodista, poeta i atleta. Un treball de recerca sobre la seva vida i obra, conduït per Àngels Aymar, sota el títol Avui no dormo als teus braços, que conclourà en una lectura dramatitzada, dirigida per Carolina Llacher, que es podrà veure el 22 d’abril al Born Centre de Cultura i Memòria.

______________________________________________________________________

Avui no dormo als teus braços

L'Anna Maria és una jove catalana, esportista, poeta i periodista, que durant la Segona República defensa els drets i les llibertats de les dones. Entre moltes altres coses, arriba a ser la primera dona que forma part de la directiva del Barça. S'enamora de l'Elisabeth, i viu amb ella un amor intens i apassionat. Però els seus somnis de futur es fan miques quan, de sobte, ella l'abandona. Esclata la Guerra Civil i se'n va a fer de reportera al front. Ferida de cos i ànima, després de la derrota, emprèn el camí de l'exili. Viu a París com una captaire i forma part de la resistència durant la Segona Guerra Mundial. Però l'Anna Maria és una resilient. Farà d'empresària, superarà la mort de la seva filla, viatjarà pel món, i acabarà fent de mestra als Estats Units. Quaranta anys després, tornarà a la seva terra per retrobar-se amb l'Elisabet i, per fi, preguntar-li: “Per què?”

Àngels Aymar i Ragolta
 • Espectacle gratuït i amb reserva preferent per a abonats i packs joves

Fitxa artística

Autoria
Àngels Aymar
Direcció
Carolina Llacher
Amb
Mari Pau Pigem, Carme Poll, Àngels Sànchez, Àlvar Triay
 • + Informació
  Il·luminació
  Anna Espunya

  Espai sonor
  Joan Bages

  Producció
  Teatre Nacional de Catalunya

Multimèdia