Accessibilitats

Accessibilitats

Una temporada més accessible que mai

El TNC compta aquesta temporada amb 18 funcions accessibles d'11 espectacles diferents. Com a novetat, el TNC ofereix funcions subtitulades a l'anglès i també visites tàctils (touch tour). A més a més, s’ofereix una funció relaxada, i continuen les funcions amb audiodescripció i subtitulació al català.

Els serveis d'audiodescripció, subtitulació i bucle magnètic estan disponibles a la sala el dia de la funció. La visita tàctil (touch tour) requereix inscripció, sol·licita-la aquí.

Funcions Accessibles

Assaig sobre la ceguesa: Sala Gran
 • 14 d’octubre de 2022: Audiodescripció, subtitulació* al català, bucle magnètic individual, so amplificat individual i visita tàctil (touch tour).
Zona inundable: Sala Petita
 • 4 de novembre de 2022: Audiodescripció, subtitulació* al català, bucle magnètic individual, so amplificat individual i visita tàctil (touch tour).
Moriu-vos: Sala Petita
 • 24 de novembre de 2022: Audiodescripció, subtitulació* al català, bucle magnètic individual, so amplificat individual i visita tàctil (touch tour).
Uppgivenhet: Sala Tallers
 • 20 de gener de 2023: Audiodescripció, subtitulació* al català, bucle magnètic individual, so amplificat individual i visita tàctil (touch tour).
Terra baixa (reconstrucció d'un crim): Sala Gran
 • 10 de febrer de 2023: Audiodescripció, subtitulació* al català, bucle magnètic individual, so amplificat individual i visita tàctil (touch tour).
Vent de garbí i una mica de por: Sala Petita
 • 31 de març de 2023: Audiodescripció, subtitulació* al català, bucle magnètic individual, so amplificat individual i visita tàctil (touch tour).
El temps i els Conway: Sala Gran
 • 28 d’abril de 2023: Audiodescripció, subtitulació* al català, bucle magnètic individual, so amplificat individual i visita tàctil (touch tour).
Desdèmona: Sala Tallers
 • 1 de març de 2023: Llenguatge de signes (matinal escolar).
 • 4 de març de 2023: Llenguatge de signes, bucle magnètic individual, so amplificat individual, visita tàctil (touch tour) i funció relaxada.
HITS: Jardins Sala Tallers
 • 20 de maig de 2023: Llenguatge de signes.
L'alquimista: Sala Petita
 • 26 de maig de 2023: Audiodescripció, subtitulació* al català, bucle magnètic individual, so amplificat individual i visita tàctil (touch tour).

*Localitats amb visibilitat de subtitulació:
 • Sala Gran: Localitats de la 2 a la 20 de la fila 17 a la fila 24.
 • Sala Petita i Sala Tallers: A partir de la fila 4 del bloc central.
Visites tàctics amb inscripció prèvia aquí

Accessibilitats Físiques

Seients:
A totes les sales del TNC hi ha seients adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.
 • Sala Gran: disposem de 6 localitats reservades per a persones amb mobilitat reduïda i 42 subjectes a disponibilitat.
 • Sala Petita: disposem de 2 localitats reservades per a persones amb mobilitat reduïda i 8 subjectes a disponibilitat.
 • Sala Tallers: disposem de 2 localitats reservades per a persones amb mobilitat reduïda i 7 subjectes a disponibilitat.
Per adquirir aquestes localitats i per tal que el personal del TNC pugui garantir una atenció adequada a les seves necessitats, cal trucar al 933 065 720 (venda d’entrades sense comissió).

Apacament
5 places reservades per a persones amb mobilitat reduïda al carrer de Padilla.

Pàrquing
5 places reservades per a persones amb mobilitat reduïda al pàrquing B:SM Els Encants (carer de Castillejos, 158).
5 places reservades per a persones amb mobilitat reduïda al pàrquing B:SM Pl. de les Arts. (calle de Padilla, 148 y calle de Padilla, 157). Els dies de funció es pot accedir directament des del pàrquing al vestíbul de la Sala Petita.

Lavabos:
A la Sala Gran, al vestíbul de la Sala Petita i al vestíbul de la Sala Tallers hi ha lavabos adaptats.

Cafeteria de la Sala Tallers:
Per fer més accessible el servei, la barra de la cafeteria del vestíbul de la Sala Tallers està adaptada.

Taquilles:
Disposem de taquilles adaptades als vestíbuls de la Sala Gran, de la Sala Petita i de la Sala Tallers.

Camerinos:
Hi ha camerinos adaptats per a artistes amb mobilitat reduïda a la Sala Tallers i a la Sala Gran (amb la col·laboració de Comsa Corporación).

Accés:
Sala Gran i Sala Petita: L’accés a aquestes dues sales per a les persones que s’han de desplaçar amb cadires de rodes des del carrer és per la Sala Petita.
Sala Tallers: L’accés a aquesta sala per a les persones que s’han de desplaçar amb cadires de rodes és pel carrer Padilla amb Ribes, el qual disposa d’una plataforma que permet eliminar la barrera arquitectònica que suposen les escales. Consulta al personal quan vinguis a la funció.

Accessibilitats Auditives

Anell d'inducció magnètica o bucle magnètic
El TNC ha instal·lat un bucle d’inducció magnètica per tal de millorar l’experiència de venir al teatre als usuaris amb disminució auditiva i que disposin d’audiòfons o d’implants equipats amb bobina de recepció T (tele-bobina). Els espais que disposen d’aquest servei són: la Sala Gran, els espais propers a la Sala Gran, el vestíbul de la Sala Tallers i les taquilles de la Sala Tallers.

Els espectadors amb audiòfons i implants podran gaudir d’una millor audició si activen la bobina de recepció en la posició T ja que el bucle magnètic capta exclusivament els diàlegs, músiques i altres sons de l’acció que passa a la Sala Gran i als espais propers.

El sistema del bucle de la Sala Gran està distribuït en zones diverses que n’asseguren el funcionament correcte per a totes les localitats compreses entre les files 4 i 22 (a excepció de Desig només disponible a la Grada A). Tanmateix, per raons de la disposició escenogràfica d’alguna de les obres que es representen, aquestes zones poden variar. Consulteu a la pàgina de l'espectacle si hi ha alguna restricció. Amb la col·laboració de Fundació DAMM.

Accessibilitats Visuals

Web
La web del Teatre Nacional de Catalunya està adaptada per ser interpretada per lectors de pantalla.

Gossos d’assistència
Els gossos d’assistència poden accedir a les funcions. Disposem de recipients d’aigua per als gossos d'assistència, consulta al personal de sala quan vinguis a la funció.

Compra d'entrades

Seients amb visibilitat de subtitulació
 • Sala Gran: Localitats de la 2 a la 20 de la fila 17 a la fila 24 (a excepció de Desig: Grada A de la fila 6 a la 13 del bloc central.
 • Sala Petita i Sala Tallers: A partir de la fila 4 del bloc central.
Tanmateix, per raons de la disposició escenogràfica d’alguna de les obres que es representen, aquestes zones poden variar.

Acompanyant gratuït
Les persones amb la targeta acreditativa que necessiten un acompanyant, l'acompanyant serà gratuït. Podran sol·licitar una entrada gratuïta per al seu acompanyant trucant al 933065720 o a les taquilles del TNC. La recollida de les localitats serà sempre a les taquilles del TNC i caldrà presentar la targeta acreditativa de discapacitat juntament amb el DNI.

Descomptes del 15%
Si tens carnet de discapacitat pots adquirir la teva entrada amb el 15% de descompte en tots els espectacles del Teatre Nacional de Catalunya.