Accessibilitat

Accessibilitat

El TNC compta aquesta temporada amb 11 funcions accessibles de 11 espectacles diferents. Els serveis d'audiodescripció, subtitulació i bucle magnètic estan disponibles a la sala el dia de la funció. La visita tàctil requereix d’inscripció prèvia.

Funcions accessibles

Ànima 10/10/24
Vosaltres, les bruixes 24/10/24
Anna Karènina 05/12/24
Gola 12/12/24
Massa brillant 24/01/25
Els contrabandistes de llibres de Daraya 06/02/25
L’aranya 20/02/25
Marie, la roja 20/03/25
La tercera fuga 15/05/25
Alícia, en un món real 21/05/25
Anatomia d’un suïcidi 05/06/25

Localitats amb visibilitat de subtitulació:

  • Sala Gran: Localitats de la 2 a la 20 de la fila 17 a la fila 24.
  • Sala Petita i Sala Tallers: A partir de la fila 4 del bloc central.

Quins serveis et podem oferir?
Subtitulació adaptada: Les persones amb discapacitat auditiva poden fer servir el subtitulat per seguir l’espectacle.
Audiodescripció: Les persones cegues o amb baixa visió poden escoltar una descripció del contingut visual de l’espectacle.
Audiopresentació: Les persones cegues o amb baixa visió poden escoltar una explicació dels elements escenogràfics, personatges (amb les seves veus) i altres informacions que faciliten la comprensió de l'acció en escena.
Bucle magnètic individual: Les persones amb pròtesis auditives compatibles poden escoltar el so de l’obra directament en el seu audiòfon o implant coclear.
So amplificat amb auriculars: Les persones amb problemes d’audició poden sentir millor el so de l’espectacle amb uns auriculars.
Interpretació en llengua de signes: Llengua natural de caràcter visual, gestual i espacial que correspon al mitjà de comunicació oficial per a les persones sordes.
Visita tàctil: Un reconeixement immersiu dels elements que acompanyen la posada en escena d'un espectacle. Els espectadors poden passejar-se per l'escenari i tocar tots els elements escenogràfics, de vestuari i d’attrezzo. Activitat gratuïta que requereix d’inscripció prèvia.

Accessibilitats Físiques

Seients

  • Sala Gran: 6 localitats reservades per a persones amb mobilitat reduïda i 42 subjectes a disponibilitat.
  • Sala Petita: 2 localitats reservades per a persones amb mobilitat reduïda i 8 subjectes a disponibilitat.
  • Sala Tallers: 2 localitats reservades per a persones amb mobilitat reduïda i 7 subjectes a disponibilitat.
Per adquirir aquestes localitats i per tal que el personal del TNC pugui garantir una atenció adequada a les seves necessitats, cal trucar al 933 065 720 (venda d’entrades sense comissió).

Aparcament
5 places reservades per a persones amb mobilitat reduïda al carrer de Padilla.

Pàrquing
5 places reservades per a persones amb mobilitat reduïda al pàrquing B:SM Els Encants (carer de Castillejos, 158).
5 places reservades per a persones amb mobilitat reduïda al pàrquing B:SM Pl. de les Arts. (calle de Padilla, 148 y calle de Padilla, 157). Els dies de funció es pot accedir directament des del pàrquing al vestíbul de la Sala Petita.

Lavabos
A la Sala Gran, al vestíbul de la Sala Petita i al vestíbul de la Sala Tallers hi ha lavabos adaptats.

Cafeteria de la Sala Tallers
Per fer més accessible el servei, la barra de la cafeteria del vestíbul de la Sala Tallers està adaptada.

Taquilles
Disposem de taquilles adaptades als vestíbuls de la Sala Gran, de la Sala Petita i de la Sala Tallers.

Camerinos
Hi ha camerinos adaptats per a artistes amb mobilitat reduïda a la Sala Tallers i a la Sala Gran (amb la col·laboració de Comsa Corporación).

Accés
Sala Gran i Sala Petita: L’accés a aquestes dues sales per a les persones amb mobilitat reduïda que s’han de desplaçar és pel carrer de Padilla.
Sala Tallers: Accés per a les persones amb mobilitat reduïda ubicat al carrer Ribes amb una rampa adaptada. Consulta al personal quan vinguis a la funció.

Accessibilitats Auditives

Bucle magnètic
El TNC compta amb bucle magnètic a la Sala Gran i els seus espais propers, el vestíbul de la Sala Tallers i les taquilles de la Sala Tallers. Els espectadors amb audiòfons i implants podran gaudir d’una millor audició si activen la bobina de recepció en la posició T. El bucle magnètic captarà exclusivament els diàlegs, músiques i altres sons de l’acció.

El sistema del bucle de la Sala Gran està distribuït en zones diverses que n’asseguren el funcionament per a totes les localitats entre les files 4 i 22. Tanmateix, per raons escenogràfiques, aquestes zones poden variar (consulteu a la pàgina de l'espectacle).

Amb la col·laboració de Fundació DAMM.

Accessibilitats Visuals

Web
La web del Teatre Nacional de Catalunya està adaptada per ser interpretada per lectors de pantalla.

Gossos d’assistència
Els gossos d’assistència poden accedir a les funcions. Disposem de recipients d’aigua per als gossos d'assistència, consulta al personal de sala quan vinguis a la funció.

Compra d'entrades

Acompanyant gratuït
Les persones amb la targeta acreditativa que necessiten un acompanyant, l'acompanyant serà gratuït. Podran sol·licitar una entrada gratuïta per al seu acompanyant a la web de venda, trucant al 933065720 o a les taquilles del TNC. La recollida de les localitats serà sempre a les taquilles del TNC i caldrà presentar la targeta acreditativa de discapacitat juntament amb el DNI.