Cicle del Mediterrani al TNC - Del 20 al 28/04

Cicle del Mediterrani al TNC - Del 20 al 28/04

Volem descobrir-vos un dels països culturalment més actius de la Mediterrània, el Líban. Per això, durant una setmana, Barcelona calling Beirut convertirà el TNC en la casa del Líban.

Autores i autors, músiques, actors i actrius d’un país devastat per la crisi econòmica i política que, malgrat la censura, lluiten per poder treballar en llibertat i que han convertit l’art en una necessitat per als i les ciutadanes.

Últimes entrades!

Gaudeix del Cicle BCB

El pack et permet veure els espectacles que vulguis del cicle.

  • Preu general .
  • Joves -50% per a: Fins a 35 anys, Carnet Joves, Aturats, Persones amb discapacitat

Espectacles

Jogging
Hanane Hajj Alí
Sala Tallers - Dissabte 20 d’abril a les 19 h i diumenge 21 d’abril a les 18 h
Durada: 90 min
Espectacle en àrab amb subtítols en català

Hanane Hajj Ali, una figura destacada de l’escena cultural i artística libanesa, és una dona de cinquanta anys que corre diàriament pels carrers de Beirut per lluitar contra l’osteoporosi, l’obesitat i la depressió. Mentre corre, torna a visitar els seus desitjos i desil·lusions. Jogging és un exercici de salut que es transforma en una immersió a les profunditats dels seus somnis i pors més íntims.Un formidable gest alliberador. Premi millor interpretació al festival Off Edinburgh (2017) i Premi Gilder-Coigney atorgat per The League of Professional Theatre Woman (2020).

Text de l'espectacle a la venda durant les funcions. El llibre que conté el text de l'obra n'és una part integrant. Ha estat una eina eficaç per evitar les lleis de censura al Líban. Totes les actuacions al Líban es fan de manera gratuïta gràcies a les vendes de llibres i a les donacions realitzades després de cada actuació a l'estranger.
Fitxa artística

Ordalie
Chrystèle Khodr
Sala Tallers - Dimecres 24 d’abril a les 19 h i dijous 25 d’abril a les 19 h
Durada: 90 min
Espectacle en àrab amb subtítols en català

Chrystèle Khodr és una performer en desacord amb la lectura idíl·lica del model nacional. Ordalie parla de la masculinitat i la destrucció del Líban.
Un espectacle sobre l’esperança que vol posar fi al cicle d’impunitat i destrucció en què han crescut els libanesos després de la seva guerra civil.Fitxa artística

Youmna Saba
Concert
Taller de pintura - Dijous 25 d’abril a les 21 h
Durada: 45 min

Youmna Saba és una musicòloga de Beirut que actualment se centra en investigar la dimensió o dimensions musicals de la llengua àrab com a eina per generar nous mètodes de treball amb l’electrònica. Saba centra els seus estudis en els paral·lelismes entre la música àrab clàssica i l’art visual àrab. Va escriure el seu cinquè àlbum en solitari, Wishah, després de deixar Beirut per instal·lar-se a París.

Ghalia’s Miles
Maya Zbib
Lectura dramatitzada
Taller de pintura - Divendres 26 d’abril a les 18 h
Durada: 90 min
Espectacle en català

Ghalia’s Miles dibuixa el mapa canviant de la regió del Líban a través dels ulls innocents i valents de la Ghalia, una adolescent embarassada que fuig del Líban amb l’esperança de construir una nova vida a Europa. La protagonista es converteix en la representació de la capacitat d’adaptació dels joves als entorns incerts del món actual. El text de Maya Zbib, directora i autora de la companyia Zoukak, arriba al TNC en forma de lectura dramatitzada amb un repartiment d’actors i actrius catalans dirigits per ella mateixa.
Fitxa artística

The Love Behind My Eyes
Ali Chahrour
Dansa
Sala Tallers - Divendres 26 d’abril a les 20.30 h
Durada: 50 min

Aquesta peça de dansa és un idil·li immers en la foscor de les passions prohibides. Una tràgica història d’amor entre dos homes en el món àrab. Lluny dels models occidentals, Ali Chahrour coreografia The Love Behind My Eyes a partir d’un llenguatge inspirat en els mites àrabs, en la poesia lírica i en el context polític, social i religiós del seu país, i posa en relleu un dels homenatges amorosos més bells que mai han sorgit a les costes de la Mediterrània.


Fitxa artística

I Hate Theatre, I Love Pornography
Zoukak Theatre Company
Sala Tallers - Dissabte 27 d’abril a les 20.30 h i diumenge 28 d’abril a les 18 h
Durada: 60 min
Espectacle en àrab amb subtítols en català

La companyia Zoukak, un col·lectiu creat el 2006 a Beirut dedicat al teatre social i polític que busca la reflexió col·lectiva com a arma contra la marginació, presenta una proposta que utilitza la teatralitat per qüestionar el nostre posicionament com a artistes i com a individus davant les múltiples representacions de la corrupció. La companyia es pregunta com situar-se enmig de l’obscenitat d’aquest oportunisme polític. Un passeig per les històries més populars de l’Orient Mitjà, servides específicament per satisfer les necessitats i expectatives del públic occidental.

Fitxa artística

Renata
Sessió de dj
Taller de pintura - Dissabte 27 d’abril a les 21.30 h
Durada: 90 min

Renata és originària de Beirut. L’escena underground de Londres va captar la seva atenció i la va convertir en l’artista musical d’avui. El seu so s’ha modelat al llarg de diversos anys d’exploracions a partir de tambors i caixes de ritmes des d’una perspectiva de desconstrucció i reconstrucció.
Una manifestació de dissidència en evolució constant.

Altres activitats

Trobada
24 d'abril a les 20.30 h
Sala Tallers

Trobada amb els artistes de Barcelona calling Beirut conduïda per Mohamad Bitari. Amb Ali Chahrour, Chrystèle Khodr, Hanane Hajj Ali, Maya Zbib, Omar Abi Azar i Youmna Saba. Accés gratuït amb aforament limitat.

Crèdits

Assessora i coordinadora artística
Anne Goalard

Producció executiva
Art Republic