Llibres i clubs de lectura

Llibres i clubs de lectura

Clubs de lectura Llegir el teatre

Al llarg dels darrers anys i gràcies als clubs de lectura organitzats en col·laboració amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, el projecte editorial del TNC s’ha convertit en un projecte de referència. El foment de al lectura de textos teatrals és una de els prioritats del projecte artístic del TNC i la consolidació del projecte de clubs de lectura Llegir el teatre n’és un exemple. És en aquest sentit que la temporada 2021/2022 s’organitzarà la 9a edició de clubs de lectura de textos teatrals.

En aquesta edició es llegiran i treballaran els textos següents: La Víctor C. d’Anna Maria Ricart Codina a partir de Víctor Català, Nosaltres (A nosotros nos daba igual) d’Helena Tornero, Prostitución d’Albert Boronat i Andrés Lima, La casa del dolor de Víctor Sánchez, El mar: visió d’uns nens que no l’han vist mai de Xavier Bobés i Alberto Conejero, Macbett d’Eugène Ionesco, El pes d’un cos de Victoria Szpunberg

Els conductors dels clubs de lectura rebran una formació per part dels equips artístics del TNC i tots els participants tindran l’oportunitat de complementar la lectura del text amb l’assistència a una funció exclusiva.


Clubs de lectura del TNC
Els clubs de lectura autogestionats pels abonats i abonades del TNC han estat un èxit des que es van iniciar la temporada 2018/2019. Aquesta temporada, doncs, s’iniciarà la 4a edició i es treballaran els mateixos textos dels clubs de lectura Llegir el teatre.

Llegir l’escenari.
Després dels bons resultats de la primera edició del projecte Llegir l’escenari la temporada 2019/2020 en el qual la Universitat Politècnica de Catalunya va oferir als seus alumnes universitaris un curs anual que volia donar una mirada tecnològica al teatre, aquesta temporada 2021/202 s'organitza la tercera edició. Els estudiants que hi participin llegiran alguns textos del projecte Llegir el teatre i, per a cadascuna de les lectures, faran una sessió de club de lectura i una trobada amb un membre de l’equip artístic vinculat a l’escenografia, la il·luminació o els audiovisuals, per exemple, per fer una anàlisi del muntatge des del punt de vista tècnic.