Llibres i clubs de lectura

Llibres i clubs de lectura

Clubs de lectura Llegir el teatre

Al llarg dels darrers anys i gràcies als clubs de lectura organitzats en col·laboració amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, el projecte editorial del TNC s’ha convertit en un projecte de referència. El foment de al lectura de textos teatrals és una de els prioritats del projecte artístic del TNC i la consolidació del projecte de clubs de lectura Llegir el teatre n’és un exemple. És en aquest sentit que la temporada 2020/2021 s’organitzarà la 8a edició de clubs de lectura de textos teatrals.

En aquesta edició es llegiran els textos següents: Decameró, Davide Carnevali, Narcís Comadira, Lluïsa Cunillé, Dimitris Dimitriadis, Najat El Hachmi, Gregorio Luri, Marta Marín-Dòmine, Cristina Morales, Valère Novarina, Perejaume, L’Hèroe, de Santiago Rusiñol, Les cartes, de Víctor Català (en relació amb Solitud, de Víctor Català), Encara hi ha algú al bosc, d’Anna Maria Ricart Codina, La nit de la iguana, de Tennessee Williams, La Font de la Pólvora, de Llàtzer Garcia, Galatea, de Josep Maria de Sagarra, i L’Emperadriu del Paral·lel, de Lluïsa Cunillé. També es treballaran dos títols extra recuperats de la temporada 2019/2020: Sill Life, Monroe-Lamarr de Carles Batlle, i L’huracà, de Carme Montoriol.

Els conductors dels clubs de lectura rebran una formació per part dels equips artístics del TNC i tots els participants tindran l’oportunitat de complementar la lectura del text amb l’assistència a una funció exclusiva.


Clubs de lectura del TNC
Per segon any consecutiu, la temporada 2019-2020 els clubs de lectura autogestionats pel TNC van tornar a ser un èxit. Aquesta bona acollida ha motivat el TNC a organitzar la 3a edició d’aquesta experiència immersiva en els textos teatrals.

Llegir l’escenari. La tecnologia a escena (UPC)
Després dels bons resultats de la primera edició del projecte Llegir l’escenari la temporada 2019/2020 en el qual la Universitat Politècnica de Catalunya va oferir als seus alumnes universitaris un curs anual que volia donar una mirada tecnològica al teatre, aquesta temporada 2020/2021 es tornarà a repetir l’experiència. Els estudiants que hi participin llegiran alguns textos del projecte Llegir el teatre i, per a cadascuna de les lectures, faran una sessió de club de lectura i una trobada amb un membre de l’equip artístic vinculat a l’escenografia, la il·luminació o els audiovisuals, per exemple, per fer una anàlisi del muntatge des del punt de vista tècnic.