Juliol 2020
DlDmDcDjDvDsDg
Dc1Dj2Dv3Ds4Dg5
Dl6Dm7Dc8Dj9Dv10Ds11Dg12
Dl13Dm14Dc15Dj16Dv17Ds18Dg19
Dl20Dm21Dc22Dj23Dv24Ds25Dg26
Dl27Dm28Dc29Dj30Dv31

Informació

El sexe dels fongs

 • ENTRADES EXHAURIDES!
 • Silvia Delagneau
 • Sala Petita
 • 15/07/2020 al 24/07/2020

GREC 2020 FESTIVAL DE BARCELONA

L’autora, escenògrafa de prestigi i premi Ciutat de Barcelona de Teatre el 2019, també signa els seus propis espectacles. L’últim no s’ha pogut fer realitat, però ha donat origen a aquesta instal·lació, pensada per ser vista per un únic espectador o espectadora.

El març passat, l’escenògrafa Silvia Delagneau va començar a treballar en un nou projecte de creació que havia de dur per títol El sexe dels mosquits i s’havia d’estrenar dins el Grec 2020 Festival de Barcelona. Era un espectacle de 70 minuts concebut per a un públic de més de cent persones, que s’endinsava en un viatge per les metamorfosis dels éssers vius i inanimats. Una setmana abans que les autoritats decretessin el confinament obligatori com a reacció a la impotència col·lectiva davant la pandèmia de la covid-19, la creadora ja tenia tot el material per assajar, però l’atzar ha volgut que, davant la impossibilitat d’experimentar-hi amb la cocció lenta que el procés requeria, el guió de l’espectacle s’hagi quedat dormint al calaix de les il·lusions futures.

De la contemplació de les deixalles d’aquelles metamorfosis que poblaven El sexe dels mosquits, n’ha sorgit inevitablement una altra cosa. Com si, de la putrefacció d’aquell escenari, n’hagués nascut una forma diferent, agitadament convulsa, però sense cap llenguatge animal resseguible. Com un núvol d’insectes escènics amb vida pròpia, una estranya orquestra de tèrmits o una plaga metàl·lica de llagostes. Com un escenari, ara abandonat, on brunzeix, potser, alguna experiència teatral a través de les palpitacions de la seva absència mateixa.

Els fongs pertanyen a un regne diferent del de les plantes, els animals o els bacteris. De la mateixa manera que els bacteris es reprodueixen asexualment, els fongs també es poden replicar a si mateixos per multiplicar-se. Però, igual que els insectes, els fongs posseeixen una paret cel·lular composta per quitina, una substància que també es troba en l’esquelet d’alguns insectes, aràcnids i altres artròpodes. I, com les plantes, els fongs també es poden reproduir sexualment a través d’espores: és així com es ramifiquen en unes xarxes de vida anomenades hifes, les quals es vertebren al seu torn en micelis, d’on esclata sovint algun bolet.
 • Consulta aquí les mesures de seguretat extraordinàries

Fitxa artística

Idea original i direcció
Silvia Delagneau
 • + Informació
  Dramatúrgia
  Albert Arribas

  Escenografia
  Max Glaenzel
  Silvia Delagneau

  Disseny de so
  Lucas Ariel Vallejos
  Disseny de llums
  Marc Salicrú

  Producció executiva
  Anabel Labrador

  Una producció del Grec 2020 Festival de Barcelona