Epicentre Lluïsa Cunillé

Epicentre Lluïsa Cunillé

Temporada 2017-2018: Epicentre Lluïsa Cunillé

Lluïsa Cunillé és una de les veus en actiu de major trajectòria que té actualment la dramatúrgia catalana contemporània, amb una enorme influència sobre alguns dels principals dramaturgs joves del nostre país.

La solidesa del seu insubornable compromís envers l’escriptura —amb una especial atenció a les mecàniques de representació del dolor que aquesta comporta— ha estructurat una obra que ja aplega una cinquantena de títols estrenats.

Per aquest motiu, el Teatre Nacional ha decidit dedicar l’epicentre de la temporada 2017/2018 a aquesta prolífica i fascinant autora, per tal donar a conèixer especialment la seva producció durant l’última dècada, en la qual la minuciositat lingüística que havia caracteritzat la mirada ètica de les seves primeres peces s’ha vist enriquida amb un treball de gran lucidesa ideològica sobre la construcció dels personatges i les trames teatrals.

ACTIVITATS

Conversa
Conversa amb Xavier Albertí a propòsit d’Islàndia

Cinema entorn d'Islàndia
Projecció de la pel·lícula Amerika Klassenverhältnisse,

Publicacions
Presentació de les publicacions Islàndia i Teatre reunit (2007 – 2017) a la llibreria Nollegiu, a càrrec de Xavier Albertí.

Col·loqui
Col·loqui amb Enric Juliana a propòsit d’Islàndia

Lectura
Lectura de Boira, amb direcció de Xavier Pujolràs.

Òpera
Après moi, le déluge

Seminaris - Activitats fora del TNC
Diverses universitats estrangeres han organitzat seminaris i activitats sobre l’autora, en col·laboració amb el TNC. Algunes de les universitats implicades són: Queen Mary University of London (GB), University of Chicago (EUA), University of Richmond (EUA), Università degli Studi di Milano (IT), Scuola d’Arte Drammatica Paolo Grassi (Milà, IT) i la Université Grenoble-Alpes (FR).

The Theatre of Lluïsa Cunillé (Seminar and Performance) de Xavier Albertí i Jordi Prat i Coll, al Queen Mary University.
Lectura dramatitzada de Barcelona, mapa d'ombres de Xavier Albertí, a la Universitat de Chicago.
Col·loqui amb alumnes de Xavier Albertí, a la Universitat de Richmond.

PUBLICACIONS
Paral·lelament a les activitats de l’epicentre, es publicaran materials sobre la figura i l’obra de Lluïsa Cunillé així com algunes de les seves obres més representatives, que contribueixin a promoure noves claus de lectura contemporànies.