Epicentre Paral·lel, anys vint

Epicentre Paral·lel, anys vint

Durant el primer terç del segle XX, l’avinguda del Paral·lel va ser el rovell de l’ou de la cultura popular barcelonina. Els seus escenaris, protagonistes de l’eclosió que va viure la indústria de l’oci, van viure en primera persona les principals transformacions dels paisatges sociopolítics de la Catalunya contemporània.

L’epicentre patrimonial de la temporada 2020-2021 té com a protagonista el teatre musical del Paral·lel dels anys vint i trenta. Perquè acostar-se a l’època daurada del Paral·lel no és només penetrar en un univers de tresors infinits, capítol d’una vitalitat impressionant dins la història dels nostres imaginaris col·lectius. També és recuperar la possibilitat d’escoltar de primera mà uns testimonis absolutament privilegiats de l’ebullició amb què la societat catalana es va constituir en societat de masses.

Espectacles

L’Emperadriu del Paral·lel, de Lluïsa Cunillé
06/05/21 – 13/06/21
Sala Gran

Activitats

Exposició fotogràfica: El Paral·lel de L’Emperadriu
06/05/21 – 13/06/21
Vestíbul principal

Col·loqui amb Dolors Marín
14/05/21
Sala Gran

Conferència musicalitzada sobre el Paral·lel dels anys vint a càrrec de Xavier Albertí
Xavier Albertí ens oferirà una conferència sobre l’època daurada d’una de les artèries culturals i liberals de la ciutat de Barcelona durant la dècada dels anys vint. Un repàs per la història de la cultura de masses i popular d’una de les avingudes més mítiques de la ciutat.
01/06/21 a les 19 h
Sala Gran

Publicacions

L’Emperadriu del Paral·lel, de Lluïsa Cunillé. Arola Editors / TNC, 2021