Teatres Reunits
Felip CORTIELLA, teatre anarquista

Felip CORTIELLA, teatre anarquista

Aquest volum recull les sis peces teatrals conservades de Felip Cortiella, juntament amb les seves traduccions catalanes de dues obres cabdals del teatre europeu, Els mals pastors d’Octave Mirbeau i Rosmersholm de Henrik Ibsen —considerada per molts crítics com la gran obra mestra del dramaturg escandinau al costat de L’ànec salvatge.

Felip Cortiella i Ferrer (Barcelona, 1871-1937). Aquest escriptor anarcofeminista, tipògraf i agitador cultural és fonamental per entendre la història del teatre ideològic a Catalunya durant el primer terç del segle XX, com a promotor del teatre de tesi —amb reivindicacions de l’amor lliure, del trencament dels rols femenins tradicionals o de l’ús del català en la lluita proletària—, precursor del teatre documental —amb títols com El Morenet, una obra anterior al teatre de Juli Vallmitjana en què es retrata una realitat gitana profundament marcada pel joc i la prostitució— i, fins i tot, del teatre autobiogràfic.

Compra el llibre aquí

Obres incloses en aquest volum: Els artistes de la vida – Dolora – El Morenet – La parella ideal – Flametes del gran amor – La brava joventut – Els mals pastors (d’Octave Mirbeau) – Rosmersholm (de Henrik Ibsen)

Text relacionat amb el llibre