ZIP

ZIP

Festival de nous formats escènics – Del 10 al 14/04

L’amor és el protagonista de la segona edició del ZIP, un festival de nous formats escènics amb propostes diverses que indagaran, qüestionaran i exploraran tots els racons i els buits d’aquest tema.

El ZIP obre les portes a artistes locals i internacionals perquè exhibeixin els seus treballs en una trobada biennal de nous llenguatges contemporanis amb espectacles d’escena híbrida, investigació, concerts i xerrades.

Últimes entrades!

  • Preu general .
  • Joves -50% per a: Fins a 35 anys, Carnet Joves, Aturats, Persones amb discapacitat

Pack ZIP exhaurit!

Hem venut tots els packs ZIP! Però encara tens entrades indivividuals disponibles per a alguns dels espectacles. Gràcies per acompanyar-nos en la segona edició del festival de nous formats escènics al TNC!

Espectacles

QUAN JO DIC AMOR
Juan Miranda
Del 10 al 13/04
Taller de pintura
Instal·lació: de 17 a 17.45 h / Performance: de 17.45 a 18.40 h / Instal·lació: de 18.30 a 19.15 h
L'espectador pot entrar i sortir de l'espai il·limitadament
Espectacle en català, castellà i anglès
ÚLTIMES ENTRADES!

El cos i la seva relació amb el món virtual és un tema recurrent en l’era digital. On sentim quan sentim? El creador i investigador Juan Miranda ha generat un espai de creació, de diàleg i d’escolta amb i per a adolescents. Quan jo dic amor explora la sexualitat, les emocions, la identitat i la família en l’adolescència dins un espai instal·latiu i dinàmic on els visitants decideixen de quina manera l’habiten. Una comunió entre teatre, vídeo i performance.
Fitxa artística

EL ARDOR
Díptico de los montes románticos

Alberto Cortés
10/04 a les 19 h
Sala Tallers
Durada: 60 min
Espectacle en castellà amb subtítols en anglès
ENTRADES EXHAURIDES!

Alberto Cortés proposa un deliri romàntic: jugar amb la idea d’un ardor entès com a desig etern, com una flama que no s’apaga i que va més enllà del consum de cossos en l’entramat afectiu capitalista. Influenciat per les teories del postanarquisme, el que sembla un discurs vampíric sobre com congregar bandes de carrer de cossos marginals i fer-los immortals, acaba sent un cant d’amor a la poesia que hi ha en habitar la identitat des de l’incendi.
Fitxa artística

ONE NIGHT AT THE GOLDEN BAR
Díptico de los montes románticos

Alberto Cortés
11/04 a les 19 h
Sala Tallers
Durada: 55 min
Espectacle en castellà amb subtítols en anglès
ENTRADES EXHAURIDES!

En aquesta ocasió, l’artista andalús proposa una declaració d’amor cursi i musicada des d’una mirada queer; la cerca d’un estat de vulnerabilitat que posa en evidència el poder dels afectes i la bellesa que s’amaga en la fragilitat. La figura de l’àngel és la que condueix un ritual que fa friccionar la puresa amb el turment, l’esquerda oberta que hi ha entre protegir-nos de l’amor descarnat i alhora caure rendits davant de l’home com a objecte de desig.
Fitxa artística

PARAULES D'AMOR
Núria Güell

Sala Tallers
13 i 14/04 a les 18 h
Durada: 60 min
Espectacle en català i castellà amb subtítols en anglès

Treure o donar la vida en nom de l’amor pot arribar a semblar inevitable, les causes poden ser milers, però després d’exercir violència en nom de l’amor, què en queda? Moltes són les veus que assenyalen certa noció d’amor –romàntic, neuròtic o passional– com la forma principal d’alienació en la nostra societat. Núria Güell, que entén la seva pràctica artística com una pràctica de confrontació social, ens convida a l’acció amb Paraules d’amor, una peça creada expressament per al ZIP.
Fitxa artística

DIEstinguished
La Ribot
Sala Petita
13 i 14/04 a les 19 h
Durada: 60 min
ENTRADES EXHAURIDES!

La Ribot presenta una peça de dansa i vídeo que concep el ball com una experiència on les càmeres es converteixen en companys de joc. Què veuria un braç, un ventre o, fins i tot, un dit del peu? A DIEstinguished tot està en moviment constant; d’una cosa es passa a una altra, d’una vida a una altra vida, d’un món a un altre món. L’amor com a idea generativa. Sense amor només hi hauria desinterès, impossibilitat i negació.
Fitxa artística

SOUNDS OF AN IMAGINED ARCA
CLARAGUILAR
Jardins Tallers
13/04 a les 22 h
Durada: 60 min

CLARAGUILAR i els seus paisatges sonors ens conviden a imaginar noves formes de convivència, nous vincles socials i connexions entre espècies en un context postapocalíptic. Sounds of an Imagined Arca és un concert immersiu de música electrònica i ambiental amb elements de performance i dansa que reviu l’univers sonor creat per a l’espectacle Arcas 2020 del col·lectiu VVAA.

Fitxa artística

Altres activitats

Sopar - xerrada
Cantina ZIP

Ens trobarem de manera informal, mentre sopem o prenem alguna cosa, a la cantina ZIP (al costat de la Sala Tallers), per xerrar, per compartir observacions i dubtes amb els artistes.

11 d’abril a les 20 h - Xerrada amb els creadors Juan Miranda i Alberto Cortés. Activitat conduïda per Quim Pujol amb traducció a l'anglès.
13 d’abril a les 20 h - Xerrada amb les creadores La Ribot i Núria Güell. Activitat conduïda per Mireia Sallarès amb traducció a l'anglès.

Quim Pujol. A cavall entre la poesia i les arts en viu, Quim Pujol treballa les potències del llenguatge, la seva dimensió material i la seva capacitat de transformar la realitat. Les seves últimes peces són Variedad de variedades (2022) i Poema contorsionista (2024). Ha participat en exposicions en centres d’art com la Fundació Antoni Tàpies (Barcelona), La Capella (Barcelona) o l’EACC (Castelló). Ha editat amb Ixiar Rozas el volum sobre teoria afectiva Ejercicios de ocupación (Edicions Polígrafa, 2015) i va comissariar el programa experimental del Mercat de les Flors (Barcelona, 2011-2016) així com les Picnic Sessions del CA2M (Móstoles, 2023).

Mireia Sallarès (Barcelona, 1973). Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, amb estudis de cinema a la New School University i a la Film & Video Arts de Nova York. Sallarès utilitza el vídeo com una via d'investigació antropològica, però també com un instrument narratiu. Treballa com a realitzadora independent de documentals relacionats amb la sociologia i l'antropologia cultural. El seu treball més destacat és el documental Las muertes chiquitas.

Trobades internacionals de joves (YPAL + Cultura Jove)
Del 12 al 14/04
Diversos espais
Comptarem amb membres del YPAL (Young Performing Arts Lovers) i de Cultura Jove. Ambdós grups es reuniran per imaginar noves maneres de compartir les arts escèniques contemporànies. Confrontaran i compartiran les seves experiències com a espectadors. Definiran el seu propi programa d’activitats combinant moments de laboratori i moments de convivència.