Espai Josep M. Benet i Jornet

Espai Josep M. Benet i Jornet

El llegat dramatúrgic de Josep M. Benet i Jornet (Barcelona, 1940 – Lleida, 2020) és imprescindible per entendre la realitat cultural catalana actual.

Autor de més de cinquanta textos teatrals escrits al llarg de mig segle, la seva obra no només ha tingut una inqüestionable influència sobre la dramatúrgia catalana contemporània, sinó que és en bona mesura responsable del gran dinamisme actual de l’escriptura teatral en llengua catalana.

La seva trajectòria com a dramaturg sempre va demostrar una íntima voluntat canònica, i el seu enorme valor literari es va sustentar sobre una contínua atenció a la modernitat —amb les seves renovacions formals— i alhora a la tradició —molt en particular per la catalana massa sovint desconeguda i oblidada.

En l’àmbit audiovisual va ser el creador d’algunes de les sèries més conegudes de la televisió catalana i espanyola, gràcies a les quals es va convertir en un dels escriptors més populars en la societat catalana de les últimes dècades.

En aquest espai d’homenatge a Benet i Jornet volem posar en valor el seu llegat. Hi trobaràs el seu text autobiogràfic «Qui soc i per què escric», les peces del cicle Apunts sobre la bellesa del temps (escrites entre 1974 i 2007) i una selecció d’articles de persones que li van ser properes o el van conèixer bé.

I si vols llegir el seu Teatre reunit (1963/2010), el trobaràs en aquest enllaç: www.tnc.cat/ca/josep-m-benet-i-jornet-teatre-reunit-1963-2010

Pots compartir el teu homenatge a través de les xarxes socials del TNC amb el hashtag #EspaiJosepMBenetiJornet

Textos relacionats amb Josep M. Benet i Jornet