Setembre 2024
DlDmDcDjDvDsDg
Dg1
Dl2Dm3Dc4Dj5Dv6Ds7Dg8
Dl9Dm10Dc11Dj12Dv13Ds14Dg15
Dl16Dm17Dc18Dj19Dv20Ds21Dg22
Dl23Dm24Dc25Dj26Dv27Ds28Dg29
Dl30

Informació

No obstant això, hi va haver un moment en què tot va ser possible

 • BASAT EN TEXTOS DE JOSEP MARIA MUÑOZ PUJOL
 • DRAMATÚRGIA I DIRECCIÓ D’ESCENA MARC CHORNET ARTELLS
 • Sala Tallers
 • 04/06/2016 al 05/06/2016

Lectura dramàtica


La memòria i les memòries del dramaturg Josep Maria Muñoz Pujol són una mirada personal d’un testimoni privilegiat sobre els moviments escènics del teatre dels anys cinquanta i de l’eclosió del teatre independent fins a la institucionalització de la cultura catalana. Sense arribar-se a casar amb cap família d’una manera definitiva, la seva trajectòria el porta des de les aproximacions als escenaris comercials en castellà i el contacte amb el teatre de la resistència que es feia a Madrid, fins a l’articulació progressiva a Catalunya d’un teatre compromès, que propiciarà que Muñoz Pujol adopti definitivament el català quan escrigui per als escenaris.
La dramatúrgia de Marc Chornet Artells i del mateix autor transita per les pàgines d’El cant de les sirenes, dedicades a l’època del primer franquisme, entrellaçant els records d’aquestes memòries amb passatges de Kux, my lord!Antígona o les inèdites Bacants, principals obres d’un dels autors teatrals que permeten entendre la regeneració escènica de la nostra cultura.
Avui, rastrejant reculls de premsa esgrogueïts, ressuscito el meu passat, m’encaro a les mancances d’un moment que mai fins ara no havia tingut valor de treure del petit calaix. No hi ha cap magdalena que m’hi porti, sinó el decidit encàrrec de l’editor, el qual m’assegura que li interessa el tema i em diu que sols jo, per la meva edat, per la meva disposició i distanciació, podria fer, si m’ho proposés, amb permís de la desmemòria, una petite histoire dintre la gran història del Teatre Independent a partir dels anys cinquanta.
(Josep Maria Muñoz Pujol, El cant de les sirenes. Petita crònica del teatre independent a Catalunya (1955-1990))

 

Fitxa artística

Autoria
BASAT EN TEXTOS DE JOSEP MARIA MUÑOZ PUJOL
DRAMATÚRGIA I DIRECCIÓ D’ESCENA
MARC CHORNET ARTELLS
Amb
Manel Barceló, Alba José, Neus Pàmies, Marc Rius, Víctor Rodrigo, Martí Salvat
 • + Informació
  Espai escènic i audiovisual
  Alfonso Ferri

  Col·laboració al vestuari
  Laura Clos “Closca”

  Col·laboració al moviment
  Víctor Rodrigo

  Il·luminació
  Carles Torras

  Producció
  Teatre Nacional de Catalunya

Multimèdia