Presentació temporada 2018-2019

Presentació temporada 2018-2019

Dogma i Llibertat

La dimensió simbòlica dels éssers humans és un laberint tan fascinant com irresoluble.

Sovint travessem diferents passadissos que no deixen de sorprendre'ns per les similituds que presenten. De vegades ens tornem a topar amb els mateixos encreuaments, i en canvi ja no ens recordem de l'últim cop que hi vam passar. I quan intentem resseguir els fils que ens havien d'ajudar a orientar-nos, descobrim perplexos que s'han acabat fent un embolic entre si.

En el món cada cop més propagandístic que ens ha tocat viure, se'ns ofereixen múltiples tractaments -tant estimulants com pal·liatius- per a les profundes ferides de la nostra dimensió simbòlica. Però la majoria d'aquestes receptes només pretenen alleugerir les inflamacions més visibles, sense tenir en compte que, sovint, la millor manera de tractar d'arrel qualsevol malaltia és observar-ne els símptomes sense dissimular-los.

Si hi ha dos conceptes fàcilment inflamables en aquest laberint del qual no ens podem sostreure, és probable que siguin els de «dogma» i «llibertat». Per això hem volgut que presidissin la propera temporada 2018-19.

Xavier Albertí
Director artístic del TNC