Presentació temporada 2019-2020 Xavier Albertí

Presentació temporada 2019-2020 Xavier Albertí

Conquesta i resistènciaEls fonaments de la vida humana són inestables, i només ens proporcionen una certa solidesa quan s’arrelen justament en la pròpia inestabilitat.

És sobre la fragilitat que s’edifiquen els principals terrenys de la identitat: tant pel que fa a la memòria, la identitat sexual o la llengua, com pel que fa als rols socials, al reconeixement públic o als pactes de convivència.

Si volem comprometre’ns activament amb la dignitat humana, només ho podem fer a través d’aquesta fragilitat. Mostrant-nos en disposició d’assumir la fragilitat que caracteritza la nostra realitat, sense que això signifiqui en absolut renunciar al diàleg crític i combatiu amb els paisatges que ens envolten.

Els territoris de la dignitat són alhora diversos i pantanosos. Calen molts esforços per conquerir-ne alguna parcel·la, i molta tenacitat per resistir els nombrosos embats que els amenacen.

És per això que hem volgut adoptar el lema de «conquesta i resistència» per a la temporada 2019/2020, amb la voluntat de posar èmfasi sobre aquesta tensió ètica que retrobarem sovint a la programació.


Xavier Albertí
Director artístic del TNC