Programa pedagògic

Programa pedagògic

El TNC posa al servei de tots els centres d’ensenyament i altres institucions un servei educatiu per tal de fomentar la tasca pedagògica i donar suport a diverses iniciatives que millorin la recepció i el debat entorn de les arts escèniques. Amb el suport de l’Obra Social La Caixa.

Un dia al TNC per a primària i secundària
Adreçat a estudiants d’educació primària, secundària i batxillerat per fomentar el teatre com a fet cultural, ric i complex. El TNC acull joves perquè durant unes hores treballin l’espectacle que escullin, del qual assistiran a una funció.
Se’ls orienta pel que fa als plantejaments dramatúrgics de l’obra i se’ls mostren els diversos treballs que acompanyen una representació.

Visites guiades
Un recorregut comentat que passa pels vestíbuls, les tres sales i la zona d’artistes i de magatzems del Teatre.
La manera ideal de conèixer les interioritats del Teatre i fer que els més joves descobreixin els racons més curiosos del TNC.

Guies pedagògiques per a primària i secundària
El TNC posa a l’abast de tots els centres educatius una guia pedagògica sobre l’obra i l’autor dels espectacles inclosos en el programa pedagògic. Amb el suport de l’Obra Social La Caixa. Els espectacles amb guia pedagògica són els següents: Desig sota els oms, El perro del hortelano, Frankenstein, Sol solet, Viatge al centre de la Terra i La importància de ser Frank.

Escoles Tàndem (projecte de la Fundació Catalunya – la Pedrera)
Un programa educatiu innovador per a centres d’ensenyament que vol concretar un nou projecte pedagògic a partir de l’especialització en una matèria singular (música, ciències, audiovisuals, etc.) que articuli el currículum dels centres que hi participen.
Durant tres anys s’estableix una relació de col·laboració entre aquests centres educatius i institucions de referència del país, amb l’assessorament, el seguiment i el finançament de la Fundació Catalunya – La Pedrera, i la col·laboració del Departament d'Ensenyament.