Programa pedagògic

Programa pedagògic

El TNC posa al servei de tots els centres d’ensenyament i altres institucions un servei educatiu per tal de fomentar la tasca pedagògica i donar suport a diverses iniciatives que millorin la recepció i el debat entorn de les arts escèniques. Amb el suport del Departament d'Ensenyament.

UN DIA AL TNC per a primària, secundària i batxillerat
Adreçat a estudiants d’educació primària, secundària i batxillerat per fomentar el teatre com a fet cultural, ric i complex. El TNC acull joves perquè durant unes hores treballin l’espectacle que escullin, del qual assistiran a una funció.
Se’ls orienta pel que fa als plantejaments dramatúrgics de l’obra i se’ls mostren els diversos treballs que acompanyen una representació.

NOU! TEATRE PER A JOVES
Aquesta temporada 2018/2019 el Teatre Nacional de Catalunya enceta un nou projecte de teatre per a joves de 12 a 16 anys amb la voluntat d’acostar-los al fet escènic amb temàtiques més properes a les seves realitats.
 

ACTIVITAT POSTFUNCIÓ EL FUTUR
Els alumnes podran realitzar una activitat en la qual passaran de ser espectadors a ser actors.  Aquesta activitat els ajudarà, també, a reflexionar sobre els temes que planteja l'obra i, alhora, a descobrir com és el procés de creació d'un espectacle.

NOU! TALLERS DE TEATRE: PRIMÀRIA
Tallers adreçats a primària on treballarem dos aspectes bàsics: Com fer créixer un personatge i Escenes històriques.
Cursos recomanats: 1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è. Durada: entre 1 h i 2 h, segons l’edat dels alumnes

VISITES GUIADES
Un recorregut comentat que passa pels vestíbuls, les tres sales i la zona d’artistes i de magatzems del Teatre.
La manera ideal de conèixer les interioritats del Teatre i fer que els més joves descobreixin els racons més curiosos del TNC.

GUIES PEDAGÒGIQUES per a primàriasecundària i batxillerat
El TNC posa a l'abast de tots els centres educatius una guia pedagògica sobre l'obra i l'autor dels espectacles inclosos al programa pedagògic. Els espectacles amb guia pedagògica de la Temporada 2018-2019 són els següents: Amour, Petits Prínceps, La gallina dels ous d'or, Els jocs florals de Canprosa, Youth#4, Amanda T, Afanys d'amor perduts, La bona persona de Sezuan, El futur

ESCOLES TÀNDEM (projecte de la Fundació Catalunya – la Pedrera)
Un programa educatiu innovador per a centres d’ensenyament que vol concretar un nou projecte pedagògic a partir de l’especialització en una matèria singular (música, ciències, audiovisuals, etc.) que articuli el currículum dels centres que hi participen.
Durant tres anys s’estableix una relació de col·laboració entre aquests centres educatius i institucions de referència del país, amb l’assessorament, el seguiment i el finançament de la Fundació Catalunya – La Pedrera, i la col·laboració del Departament d'Ensenyament.