Projecte Aprenentatge i servei

Projecte Aprenentatge i servei

Aprenentatge i servei (APS) és una proposta educativa que combina en un sol projecte processos d’aprenentatge amb processos de servei a la comunitat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

Al TNC creiem en les arts escèniques com a eina de transformació social. I creiem, també, que quan l’art i l’educació s’uneixen, els processos d’aprenentatge s’enriqueixen.

La nostra proposta d’APS, doncs, consisteix en posar en contacte un grup de joves amb un grup de persones d’algun col·lectiu en situació de vulnerabilitat per treballar conjuntament en un procés de creació artística.

Objectius del projecte:

  • Aconseguir la desestigmatització del col·lectiu que participa del projecte.
  • Potenciar el pensament crític.
  • Utilitzar el llenguatge escènic per reflexionar sobre qüestions socials.

Projectes per temporades

Temporada 23-24

1. Aquesta temporada el TNC presenta Espai de joc, dirigit per Pere Borrell. Aquest projecte és el resultat d'un procés de creació, dins el projecte APS (activitat d'aprenentatge i servei) dut a terme pel Servei educatiu i social del TNC. A Espai de joc hi han treballat joves de 4t ESO de l'Institut Sagrera Sant Andreu i joves usuaris de la Casa Jove Dar Chabab. Han reflexionat sobre la importància del joc i ho han fet tot jugant. Una peça sobre la nostàlgia, el record de la infantesa, l'alegria i el patiment que ens dona la vida...

Vídeo d’Espai de joc
4 d’abril a les 18 h

Temporada 22-23:

1. APS amb un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Les Corts i un grup de persones grans del Centre Cívic Parc Sandaru. Amb la companyia Cultura i Conflicte, joves i gent gran treballen, en paral·lel als assajos de l’espectacle Moriu-vos. Es presentarà el resultat del seu treball als vestíbuls de la Sala Gran i de la Sala Petita.

2. Aquesta temporada el TNC presenta La veu de la vergonya, dirigit per Pere Borrell. Un lloc de trobada perquè els joves de l'Institut Escola Rec Comtal i els membres de la fundació Aspace es coneguin fent teatre. Una experiència que aproxima dos mons per crear una peça escènica que parli de la vergonya amb tots ells com a protagonistes. Vine a gaudir-ne!

La veu de la vergonya
16 de març a les 18 h

Temporada 21-22:

1. Com la nit i el dia: segon projecte sobre salut mental en el qual també va participar la fundació l’Arep per la salut mental i un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Doctor Puigvert. L’espectacle es va presentar als jardins de la Sala Tallers del TNC, a l’Altre Festival i al Festival Mutis.

Vídeo de Com la nit i el dia

2. APS amb un grup d’alumnes de 4t ESO de l’Institut Les Corts i un grup d’adults de l’associació Forma-21, per a la reinserció sociolaboral de persones amb addiccions.
Tot i que en aquest procés no hi va haver cap espectacle per al públic, es van dur a terme activitats de col·laboració i participació.

Galeria fotogràfica

Temporada 20-21:

1. Allà on les maletes es perden: en aquest projecte, hi van participar un grup d’alumnes de batxillerat de l’Institut Doctor Puigvert i la companyia Desconcierto de la fundació Arep per la salut mental. L’espectacle es va presentar a la Sala Tallers del TNC i a l’Altre Festival.

Vídeo d’Allà on les maletes es perden