Projecte pedagògic

Projecte pedagògic

El TNC posa al servei de tots els centres d’ensenyament i altres institucions un servei educatiu per tal de fomentar la tasca pedagògica i donar suport a diverses iniciatives que millorin la recepció i el debat entorn de les arts escèniques.

Un dia al TNC per a primària i secundària
Adreçat a estudiants d’educació primària, secundària i batxillerat per fomentar el teatre com a fet cultural, ric i complex. El TNC acull joves perquè durant unes hores treballin l’espectacle que escullin, del qual assistiran a una funció.
Se’ls orienta pel que fa als plantejaments dramatúrgics de l’obra i se’ls mostren els diversos treballs que acompanyen una representació.

Visites guiades
Un recorregut comentat que passa pels vestíbuls, les tres sales i la zona d’artistes i de magatzems del Teatre.
La manera ideal de conèixer les interioritats del Teatre i fer que els més joves descobreixin els racons més curiosos del TNC.

Dossiers pedagògics per a primària i secundària
Els espectacles inclosos en el projecte educatiu del TNC s’ofereixen en funcions escolars d’entre setmana per tal de fomentar la tasca pedagògica en les arts escèniques i impulsar, així, activitats de discurs secundari per als estudiants.
A més, el TNC posa a l’abast un dossier pedagògic sobre l’obra i l’autor.

Els espectacles amb dossier pedagògic són: Els perseguidors de paraules, Molt soroll
per no res
, La fortuna de Sílvia i La senyora Florentina i el seu amor Homer.

Escoles Tàndem (projecte de la Fundació Catalunya – la Pedrera)
Un programa educatiu innovador per a centres d’ensenyament que vol concretar un nou projecte pedagògic a partir de l’especialització en una matèria singular (música, ciències, audiovisuals, etc.) que articuli el currículum dels centres que hi participen.
Durant tres anys s’estableix una relació de col·laboració entre aquests centres educatius i institucions de referència del país, amb l’assessorament, el seguiment i el finançament de la Fundació Catalunya – La Pedrera, i la col·laboració del Departament d'Ensenyament.