Temporades anteriors

Cerca a l'arxiu

S'han trobat 21 resultats

 • Només són dones

  Espectacle

  Text, dansa i música en directe en un espectacle contra l’oblit.
  Cinc històries entrellaçades sobre els sofriments de milers de dones a les presons de l’Estat espanyol durant la guerra. Esposes, mares, filles i germanes però també, i sobretot, militants, sindicalistes, guerrilleres i lluitadores incansables per la democràcia i pels drets adquirits.

  La Sol Picó i la Xaro Campo alternaran el mateix personatge seguint aquest calendari
  Sol Picó: 8, 9, 10, 11 i 14 d'octubre, i 7 i 8 de novembre
  Xaro Campo: 15, 16, 17, 18, 19, 21, 22, 23,24, 25, 28, 29, 30 i 31 d'octubre i 1, 4, 5 i 6 de novembre


  > L'ENTORN

  • CONVERSA AMB CARME PORTACELI - CICLE LECTURES ESCÈNIQUES (BIBLIOTEQUES DE BARCELONA - TNC)
  El periodista Albert Lladó dialoga amb Carme Portaceli, per aprofundir en la seva lectura sobre el muntatge de Només són dones a la Biblioteca El Clot - Josep Benet (Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38, Barcelona).
   
  • COL·LOQUI AMB LLUÍS-ANTON BAULENAS
  El col·loqui sobre Només són dones comptarà amb la presència de Lluís-Anton Baulenas, escriptor, Carmen Domingo, autora, Carme Portaceli, directora de l’espectacle i la companyia artística.

  Lluís-Anton Baulenas
  Novel·lista i dramaturg, la seva obra ha estat reconeguda amb guardons tan prestigiosos com el premi de la Crítica Serra d’Or, el Prudenci Bertrana o el premi Ramon Llull, que va guanyar amb la novel·la sobre els camps de concentració a la guerra civil espanyola Per un sac d’ossos. Com a guionista cal destacar la seva col·laboració amb el director de cinema Ventura Pons a Anita no perd el tren o Amor idiota.Novel·lista i dramaturg, la seva obra ha estat reconeguda amb guardons tan prestigiosos com el premi de la Crítica Serra d’Or, el Prudenci Bertrana o el premi Ramon Llull, que va guanyar amb la novel·la sobre els camps de concentració a la guerra civil espanyola Per un sac d’ossos. Com a guionista cal destacar la seva col·laboració amb el director de cinema Ventura Pons a Anita no perd el tren o Amor idiota.
   
  • MEMORIAL DEMOCRÀTIC. 28/10/2015 - LES PRESONS I ELS CAMPS DE CONCENTRACIÓ FRANQUISTES - CICLE MEMORIAL DEMOCRÀTIC
  Conferència La repressió franquista a les dones a càrrec d'Aram Monfort, historiador, i presentació de Només són dones per Carme Portaceli, directora de l'espectacle. Seguidament s'obrirà un torn obert de paraules amb el públic.
   
  Memorial Democràtic (Peu de la Creu 4, Barcelona)
  Entrada lliure amb aforament limitat.

 • Bitels per a nadons

  Espectacle


  Tots els nens a partir de 0 anys paguen entrada amb la Tarifa 50%
   
  Un espectacle-concert per als més petits amb un recorregut per les peces més emblemàtiques de The Beatles, i un posada en escena interactiva en què els més menuts ajuden a fer possible l’espectacle.
  Espai reservat per a les necessitats dels nadons
  Sala independent ubicada al costat del vestíbul de Sala Tallers equipada amb microones, taula, seients i canvia-bolquers.

 • La Barcelona de Guimerà

  Espectacle

  RUTA LITERÀRIA
  Prenent la impremta de La Renaixensa com a punt de partida, ens endinsarem pels carrers de la Barcelona d’Àngel Guimerà per recórrer alguns espais destacats en la seva biografia de la mà dels seus escrits.
  A càrrec de les responsables de la Casa Museu Àngel Guimerà del Vendrell Neus Oliveras, filòloga i professora de literatura catalana experta en l’obra de Guimerà, i d’Àngels Santacana, historiadora i coordinadora de museus.
  En col·laboració amb la Casa Museu Àngel Guimerà del Vendrell.
  Punt de trobada: Plaça del Bonsuccés amb carrer Xuclà
  Itinerari: 
  C/ Xuclà – c/ Carme
  C/ Jerusalem- c/ Hospital
  Plaça del Pi – Plaça Sant Josep Oriol
  C/ Petritxol
  Final al C/Canuda a l'Ateneu Barcelonès

 • Don Joan

  Espectacle

  Julio Manrique es posa a la pell del personatge més seductor de la història del teatre.
  David Selvas dirigeix una adaptació actualitzada del personatge més llibertí, infidel, seductor, hipòcrita i vividor de la literatura universal. Una revisió contemporània de la figura de Don Joan, un dels mites indiscutibles de la modernitat europea.

  L'ENTORN
   

  • CONVERSA AMB DAVID SELVAS - BIBLIOTECA ESQUERRA DE L'EIXAMPLE - AGUSTÍ CENTELLES. 30/03/2016
  CICLE LECTURES ESCÈNIQUES (BIBLIOTEQUES DE BARCELONA - TNC)
  El periodista Albert Lladó dialoga amb David Selvas, per aprofundir en la seva lectura sobre el muntatge de Don Joan a la Biblioteca Esquerra de l'Eixample - Agustí Centelles (Comte d'Urgell 145-147, Barcelona).
   
  • COL·LOQUI AMB MARIA BOHIGAS - SALA PETITA. 01/04/2016
  El col·loqui sobre Don Joan comptarà amb la presència de Maria Bohigas, editora, David Selvas, director de l’espectacle i la companyia artística.
  VÍDEO DEL COL·LOQUI
   
  • CONVERSA AMB MAR ORFILA - BIBLIOTECA EL CLOT - JOSEP BENET.04/04/2016
  CICLE LLEGIR L'ESCENARI (MUSEU DEL DISSENY DE BARCELONA - BIBLIOTEQUES DE BARCELONA - TNC)
  CICLE LLEGIR L'ESCENARI - AUDIOVISUALS
  Conversa entre la cantant i realitzadora Mar Orfila, i Carles Mora i Mariona Omedes, realitzadors i directors d'art de l'estudi Nueveojos, a propòsit de l'obra Don Joan, de Molière a la Biblioteca El Clot - Josep Benet (Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38, Barcelona).

 • Nàufrags

  Espectacle


  L’últim concert
  Després de tres anys trepidants, Deudeveu viurà a la Sala Gran del TNC un final de cicle, el tancament d’una etapa. Els cantants que han format part del grup fins a dia d’avui s’acomiadaran del públic en aquest últim espectacle. És el moment d’emprendre el vol en solitari i que el grup es reinventi amb nous integrants i amb nous projectes. En aquest últim concert, reviurem les cançons més importants que ha versionat Deudeveu durant aquests anys, les que els van portar a guanyar la primera edició del programa Oh Happy Day i les que han enregistrat en els seus dos CD editats, Junts i Nàufrags.
  El grup creat per Gerard Ibáñez s’acomiada, tal com el coneixem fins ara ja que ha arribat el moment de mirar enrere i de celebrar tot el que s’ha viscut i compartit. Serà una festa de comiat però també un fins aviat, un fins sempre, un seguim. L’últim espectacle del Deudeveu que coneixem, una vegada més sota la direcció escènica de Daniel Anglès, còmplice habitual del grup, donarà pas a noves aventures individuals i col·lectives, perquè, de nou, tot està per fer i tot és possible.
   

 • Tripula

  Espectacle

  Els Farrés Brothers ens conviden a pujar a la seva nau espacial i a explorar els llocs més insospitats de l’espai sideral. Una aventura a l’abast de molt pocs. Qui s’atreveix a volar?

 • Victòria

  Espectacle

  Emma Vilarasau protagonitza una història d’amor, por i corrupció a la Barcelona dels anys 50.
  Victòria és el nom de la protagonista d’un triangle amorós enmig de la lluita política clandestina en una ciutat atemorida per la dictadura. La necessitat finalment l’obligarà a prendre partit entre les ideologies permeses i les prohibides... Victòria és el darrer text de Pau Miró, una de les veus més destacades del panorama teatral català contemporani.


   L'ENTORN
   

  • COL·LOQUI AMB VICTÒRIA CAMPS - SALA GRAN. 20/05/2016
  El col·loqui sobre Victòria comptarà amb la presència de Victòria Camps, filòsofa i catedràtica, Pau Miró, director de l’espectacle i la companyia artística.
  El col·loqui es fa a la mateixa a la Sala Gran després de la funció.
  VÍDEO DEL COL·LOQUI
   
  • CONVERSA AMB DAVID BOFARULL - BIBLIOTECA EL CLOT - JOSEP BENET.09/05/2016
  CICLE LLEGIR L'ESCENARI (MUSEU DEL DISSENY DE BARCELONA - BIBLIOTEQUES DE BARCELONA - TNC)
  CICLE LLEGIR L'ESCENARI - IL·LUMINACIÓ
  Conversa entre l'il·luminador David Bofarull i l'arquitecte Josep Bohigas, a propòsit de l'obra Victòria, de Pau Miró a la Biblioteca El Clot - Josep Benet (Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38, Barcelona).
   
  • CONVERSA AMB PAU MIRÓ SOBRE VICTÒRIA - MEMORIAL DEMOCRÀTIC. 11/05/2016
  Conversa entre Pau Miró i Andreu Mayayo, catedràtic d'Història Contemporània, sobre Victòria, els anys 50 i la vaga dels tramvies. Seguidament s'obrirà un torn obert de paraules amb el públic.
  Memorial Democràtic (Peu de la Creu 4, Barcelona)
  Entrada lliure amb aforament limitat.
   
  • CONVERSA AMB PAU MIRÓ - BIBLIOTECA EL CLOT-JOSEP BENET.12/05/2016
  CICLE LECTURES ESCÈNIQUES (BIBLIOTEQUES DE BARCELONA - TNC)
  El periodista Albert Lladó dialoga amb Pau Miró, per aprofundir en la seva lectura sobre el muntatge de Victòria a la Biblioteca El Clot-Josep Benet (Plaça de les Glòries Catalanes 37, Barcelona).

 • Qui bones obres farà

  Espectacle

  A partir de L'hort dels cirerers d'Anton Txèkhov
  Una companyia de teatre es veu obligada a abandonar la sala on ha treballat els últims quaranta anys. Els deutes acumulats fan impossible la continuïtat i per acomiadar-se la companyia assaja La Gavina, l’obra amb la qual tot havia començat quaranta anys enrere.


  NOTÍCIES


   L'ENTORN
   
  • COL·LOQUI AMB MONIKA ZGUSTOVA - SALA PETITA. 27/05/2016
  El col·loqui sobre Qui bones obres farà comptarà amb la presència de Monika Zgustova, escriptora i traductora txeca , Pep Tosar, director de l’espectacle i la companyia artística.
  Monika Zgustova
  Escriptora i traductora nascuda a Praga i establerta a Barcelona, ha traduït més d’una cinquantena de llibres de ficció russos i txecs, pels quals ha rebut diversos guardons, com el Premi Ciutat de Barcelona o el Premi de les Lletres Catalanes. Va guanyar el Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions l’any 2009 per Contes de la lluna absent, i la seva novel·la La dona silenciosa va ser finalista del Premio Nacional de Narrativa de 2005.
   
  • CONVERSA AMB PEP TOSAR - BIBLIOTECA GUINARDÓ - MERCÈ RODOREDA.24/05/2016
  CICLE LECTURES ESCÈNIQUES (BIBLIOTEQUES DE BARCELONA - TNC)
  El periodista Albert Lladó dialoga amb Pep Tosar, per aprofundir en la seva lectura sobre el muntatge de Qui bones obres farà a la Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda (Camèlies, 76-80 , Barcelona).

 • Niu

  Espectacle

  L’actor Marc Garcia Coté debuta com a dramaturg amb Niu, un trencaclosques de monòlegs interiors, articulats al voltant d’un tràgic accident d’avió, a través dels quals una veu femenina es veu confrontada a una realitat crua i imprevisible que la precipita fora del niu de les seguretats infantils.
   
  L’obra va ser seleccionada pel Comitè de lectura del TNC entre totes les propostes rebudes durant la temporada anterior, per tal de ser objecte d’un procés d’acompanyament dramatúrgic i una presentació pública.

 • Vergonya eterna

  Espectacle

  UN ESPECTACLE A PARTIR DEL DISCURS D’ÀNGEL GUIMERÀ

  Amb aquest espectacle basat en el polèmic discurs de Guimerà a l'Ateneu, Ferran Dordal i Albert Arribas s'acosten a la cons trucció d'alguns d'aquells mites que van convertit el dramaturg en pare de la pàtria.

 • Tu no surts a la foto

  Espectacle


  Un retrat gairebé clínic d’una família erosionada pels brots psicòtics del seu fill de vint-i-tres anys, que s’acaba convertint en un periple a través de territoris desconcertants de la personalitat humana, vorejant sempre el límit entre el conscient i l’inconscient.
   
  Un projecte en col·laboració amb la Uni­tat de Teràpia Familiar de l’Hospital de Sant Pau, que culmina amb la presentació d’aquesta obra sorgida del treball que han dut a terme durant dos anys el dramaturg Enric Nolla i el director Antonio-Simón, compartint experiències amb els pacients d’un grup de teràpia familiar.


  L'ENTORN
   

  • CONFERÈNCIA MEDICINA I DIGNITAT - SALA D'ACTES DE L'HOSPITAL CLÍNIC.16/02/2016
  En el marc del cicle Lletres i salut, organitzat conjuntament per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de la Xarxa Catalana d’Hospitals i de centres promotors de la salut, Xavier Albertí oferirà una xerrada a l’Hospital Clínic de Barcelona sobre medicina i dignitat entorn de l’espectacle El professor Bernhardi, d’Arthur Schnitzler, un tast reflexiu de la visió que des de la literatura es té sobre la salut i la malaltia.
   
  • TEATRE TERAPÈUTIC - VESTÍBUL PRINCIPAL. 18/02/2016
  TAULA RODONA
  El director de Tu no surts a la foto, Antonio-Simón, juntament amb experts del món de la psiquiatria i de la psicologia, i moderats per Xavier Albertí, oferiran una taula rodona als assistents que voldrà reflexionar i aprofundir sobre l’afectació que tenen les malalties mentals en les persones i sobre com el teatre pot ser un element més d’inclusió social.
  Participants:
  - Xavier Albertí. Director artístic del TNC.
  - Víctor Cabré . Doctor en psicologia. Cap de la Unitat d'Escenoteràpia de la Fundació Vidal i Barraquer.
  - Ana Pérez Muñoz .Psicòloga i especialista en Teatre terapèutic.
  - Antonio Simón. Director de l'espectacle Tu nos surts a la foto.
  - Raúl Vaimberg. Psiquiatra i psicoanalista i expert en psicodrama.
  VÍDEO DE LA TAULA RODONA
   
  • COL·LOQUI AMB VIRGINIA RANGEL - SALA TALLERS. 18/02/2016
  El col·loqui sobre Tu no surts a la foto comptarà amb la presència de Virginia Rangel, de la Unitat de Psicoteràpia l'Hospital de Sant Pau, Enric Nolla, autor de l’obra, Antonio-Simón, director de l’espectacle i l'equip artístic.
  Virginia Rangel és psicòloga i terapeuta familiar, i especialista en trastorns mentals. Acreditada per la Societat Catalana de Teràpia i familiar per la Societat Espanyola de Psicoteràpia. Professora Associada a la Universitat de Vic. Terapeuta de l'Equip d'Atenció a Trastorns psicòtics en la Unitat de Psicoteràpia l'Hospital de Sant Pau.
  El col·loqui es fa a la mateixa a la Sala Tallers després de la funció.
  VÍDEO DEL COL·LOQUI

 • El professor Bernhardi

  Espectacle

  Una obra mestra per a grandíssims actors mai estrenada a Catalunya.
  En un hospital universitari, la decisió complexa d’un metge desencadena un seguit de conseqüències que faran trontollar tots els estaments polítics i religiosos d’un país obligat a posicionar-se. Una adaptació d’aquest clàssic extraordinari de 1912, prohibit durant molts anys a Àustria.


   L'ENTORN
   

  • CONVERSA AMB MARÍA ARAUJO - BIBLIOTECA EL CLOT - JOSEP BENET.15/02/2016
  CICLE LLEGIR L'ESCENARI (MUSEU DEL DISSENY DE BARCELONA - BIBLIOTEQUES DE BARCELONA - TNC)
  CICLE LLEGIR L'ESCENARI - VESTUARI
  Conversa entre la dissenyadora de vestuari María Araujo i el dissenyador Josep Abril, a propòsit de l'obra El professor Bernhardi, d'Arthur Schnitzler a la Biblioteca El Clot - Josep Benet (Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38, Barcelona).
   
  • CONFERÈNCIA MEDICINA I DIGNITAT - SALA D'ACTES DE L'HOSPITAL CLÍNIC.16/02/2016
  En el marc del cicle Lletres i salut, organitzat conjuntament per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de la Xarxa Catalana d’Hospitals i de centres promotors de la salut, Xavier Albertí oferirà una xerrada a l’Hospital Clínic de Barcelona sobre medicina i dignitat entorn de l’espectacle El professor Bernhardi, d’Arthur Schnitzler, un tast reflexiu de la visió que des de la literatura es té sobre la salut i la malaltia.
   
  • CONVERSA AMB XAVIER ALBERTÍ -BIBLIOTECA HORTA - CAN MARINER.17/02/2016
  CICLE LECTURES ESCÈNIQUES (BIBLIOTEQUES DE BARCELONA - TNC)
  El periodista Albert Lladó dialoga amb Xavier Albertí, per aprofundir en la seva lectura sobre el muntatge d'El professor Bernhardi a la Biblioteca Horta - Can Mariner (Carrer del Vent 1, Barcelona).
   
  • COL·LOQUI AMB ENRIC JULIANA - SALA GRAN. 19/02/2016
  El col·loqui sobre El professor Bernhardi comptarà amb la presència d'Enric Juliana, periodista, Xavier Albertí, director de l’espectacle i la companyia artística.
  El col·loqui es fa a la mateixa a la Sala Gran després de la funció.
  VÍDEO DEL COL·LOQUI

 • Molt soroll per no res

  Espectacle

  La gran comèdia romàntica de Shakespeare amb música de Cole Porter en directe.
  Un Shakespeare en una versió contemporània inspirada en les pel·lícules americanes dels anys cinquanta. Una gran companyia d’actors i actrius que ens oferiran els secrets, els enganys i les traïcions d’una comèdia sobre la frontera entre l’amistat i l’amor.

  > L'ENTORN

  • CONVERSA AMB MANU GUIX - CICLE LLEGIR L'ESCENARI (MUSEU DEL DISSENY DE BARCELONA - BIBLIOTEQUES DE BARCELONA - TNC)
  CICLE LLEGIR L'ESCENARI - DIRECCIÓ MUSICAL
  Conversa entre el compositor i director musical Manu Guix i Xavier Salvà, responsable del disseny musical de Catalunya Ràdio, a propòsit de l’obra Molt soroll per no res de William Shakespeare a la Biblioteca El Clot - Josep Benet (Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38, Barcelona).
  MIRA EL VÍDEO AQUÍ
   
  • COL·LOQUI AMB ÀLEX GORINA
  El col·loqui sobre Molt soroll per no res comptarà amb la presència d'Àlex Gorina, crític de cinema, Àngel Llàcer, director de l’espectacle i la companyia artística.

  Àlex Gorina
  Crític de cinema i presentador de programes de ràdio i televisió, entre els quals es poden destacar La finestra indiscreta, des de 1986, i Sala 33, des de 2009. Va formar part del Círculo A, empresa pionera a Espanya en la programació de sales de cinema en V.O. subtitulada, i va dirigir el Festival Internacional de Cinema de Catalunya de Sitges. També ha treballat per a diversos diaris i revistes, especialment la Guía del Ocio.
  VÍDEO DEL COL·LOQUI
   
  • BIBLIOTECA JAUME FUSTER. 03/11/2015 - CONVERSA AMB ÀNGEL LLÀCER - CICLE LECTURES ESCÈNIQUES (BIBLIOTEQUES DE BARCELONA - TNC)
  El periodista Albert Lladó dialoga amb Àngel Llàcer, per aprofundir en la seva lectura sobre el muntatge de Molt soroll per no res a la Biblioteca Jaume Fuster (Plaça de Lesseps 20-22, Barcelona).

 • La naturalesa i el seu tremolor

  Espectacle

  Un passeig interactiu inclòs en el festival IF Barcelona dedicat al teatre d’objectes.
  Un mecanisme d'intervenció escènica per diversos espais del TNC i de l’entorn, que a partir de les eines del teatre, el cos, el pensament i el cinema i, intervenint directament sobre l'espai i la realitat, vol despertar en l'espectador possibilitats de percepció que el facin mirar, desxifrar i comprendre la realitat d'una manera diferent, allunyada dels ritmes del dia a dia.
  Aquest espectacle sorgeix de l'experiència artística de La Glorieta.

 • Patetisme il·lustrat

  Espectacle

  El gran geni de Carles Santos ens torna a commoure amb el seu últim espectacle.
  Sóc tan forta que, quan viatjo, transporto el meu submís dins d'una maleta sense rodes, a pols. Ell porta un cinturó restrictiu de silicona pels viatges internacionals i així evita l'aduana.
  El meu segon submís està castigat per haver perdut la clau del seu piercing. Fins que no la trobi, menjarà les seves pròpies deixalles directament de terra. En aquests moments, el tinc en venda.
  Veure la meva maleta plena donant voltes per la cinta transportadora és un plaer comparable a la possibilitat de tocar amb el piano la Fantasia de Schubert a quatre mans.

   L'ENTORN
   

  • BIBLIOTECA CARLES RAHOLA. 09/11/2015 - CONVERSA AMB CARLES SANTOS - CICLE LECTURES ESCÈNIQUES (BIBLIOTEQUES DE BARCELONA - TNC)
  El director del festival Temporada Alta, Salvador Sunyer, dialoga amb Carles Santos, per aprofundir en la seva lectura sobre el muntatge de Patetisme il·lustrat a la Biblioteca Carles Rahola (Emili Grahit 4-6, Girona).
   
  • COL·LOQUI AMB PERE PORTABELLA
  El col·loqui sobre Patetisme il·lustrat comptarà amb la presència de Pere Portabella, director de cinema, Carles Santos, director de l’espectacle i la companyia artística.
  Pere Portabella
  Director de cinema, al llarg de la seva trajectòria ha col·laborat assíduament amb Carles Santos. La seva obra ha estat reconeguda arreu del món i actualment forma part dels fons de museus d’art contemporani tan prestigiosos com el MoMA de Nova York, el Centre Pompidou de París o el MACBA de Barcelona. Amb la seva productora Films 59, va impulsar títols tan emblemàtics com Viridiana de Luis Buñuel.
  VÍDEO DEL COL·LOQUI
   
  • CONVERSA AMB MONTSE AMENÓS - CICLE LLEGIR L'ESCENARI (MUSEU DEL DISSENY DE BARCELONA - BIBLIOTEQUES DE BARCELONA - TNC)
  CICLE LLEGIR L'ESCENARI - ESCENOGRAFIA
  Conversa entre Montse Amenós, escenògrafa i figurinista, i Marina Pujadas i Sofía Zunino, dissenyadores de moda, a propòsit de l’obra Patetisme il·lustrat ,de Carles Santos a la Biblioteca El Clot - Josep Benet (Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38, Barcelona).
   
  • FILMOTECA DE CATALUNYA. 24/11/2015 - PEL·LÍCULA LA RE MI LA... I COL·LOQUI AMB CARLES SANTOS - CICLE A LA FILMOTECA
  Projecció de la pel·lícula  La re mi la..., amb la presentació de Xavier Albertí, director artístic del TNC.
  La re mi la... (Carles Santos, 1979)
  Carles Santos interpreta reiteradament la mateixa frase musical al piano, canviant de disfressa en cada repetició.

 • Capas

  Espectacle

  CAPAS ens porta a un lloc familiar i càlid però també contradictori i sorprenent. Circ enèrgic, dolç i autoirònic, amb música en directe i dansa en un espectacle per a tots els públics ple d’humor i poesia.
  Més informació AQUÍ

 • El público

  Espectacle

  Una oportunitat per descobrir un Lorca apassionant en una Sala Gran completament diferent i espectacular.
  "Hem de destruir el teatre o viure al teatre", exclama Lorca en aquesta obra, amb la qual aspirava a iniciar un nou camí. I és d'això del que precisament parla: del valor per trencar amb el passat, amb les inèrcies, amb la tradició, amb la repressió -tant en el pla artístic com en l'afectiu- i de fer allò que un realment vol.
  El público, escrit entre els anys 1929 i 1930, parla del teatre i parla del desig, a través d'un joc de màscares, en el que es barregen ficció i realitat, en el que les identitats es troben en una contínua metamorfosi, i persegueixen sense parar l'Autenticitat, l'Honestedat i la Llibertat.
  Una ocasió per endinsar-se, de la mà del director Àlex Rigola i d'un ampli repartiment, en la indòmita imaginació del poeta granadí.

  NOTÍCIES


  ENTORN
   
  • CONVERSA AMB MAX GLAENZEL
  BIBLIOTECA EL CLOT - JOSEP BENET.14/12/2015
  CICLE LLEGIR L'ESCENARI (MUSEU DEL DISSENY DE BARCELONA - BIBLIOTEQUES DE BARCELONA - TNC)
  CICLE LLEGIR L'ESCENARI - ESCENOGRAFIA
  Conversa entre l'escenògraf Max Glaenzel i l'arquitecte Dani Freixes, a propòsit de l’obra El público, de Federico García Lorca a la Biblioteca El Clot - Josep Benet (Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38, Barcelona).
   
  • COL·LOQUI AMB ABILIO ESTÉVEZ
  SALA GRAN. 18/12/2015
  EL PÚBLICO
  El col·loqui sobre El público comptarà amb la presència de Abilio Estévez, escriptor cubà, Àlex Rigola, director de l’espectacle i la companyia artística.
  Abilio Estévez
  Escriptor cubà establert a Barcelona, és l’autor de novel·les àmpliament reconegudes per la crítica i traduïdes a més de vuit llengües, com Tuyo es el reino (Premio de la Crítica Cubana l’any 1999 i Premi al Millor Llibre Estranger l’any 2000 a França), Los palacios distantesEl navegante dormido i El bailarín ruso de Montecarlo. També ha escrit diversos textos teatrals i altres llibres com Inventario secreto de La Habana.

 • Maria Rosa

  Espectacle

  Una mirada actual a un gran tresor del nostre patrimoni.
  El clàssic d’Àngel Guimerà per redescobrir un dels personatges més suggeridors del teatre català. Una història d’assassinats, venjances, passions ocultes i tensions sexuals per oferir-nos també, i sobretot, un retrat de la precarietat laboral del món obrer i una denúncia de les injustícies socials.


   L'ENTORN
   

  • COL·LOQUI AMB RAFAEL RIBÓ - SALA PETITA. 29/01/2016
  El col·loqui sobre Maria Rosa comptarà amb la presència de Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya, Carlota Subirós, directora de l’espectacle i la companyia artística.
  Rafael Ribó
  Escollit Síndic de Greuges de Catalunya l’any 2010, és professor titular de Ciència Política i de l’Administració, i ha exercit la docència universitària des de 1970, en universitats catalanes i a The American College o The New School for Social Research. Ha estat un dels fundadors de l’Associació Internacional de Comissaris de Llengua i ha publicat diversos llibres com La qüestió nacional i els Països Catalans.
  VÍDEO DEL COL·LOQUI
   
  • CONVERSA AMB CARLOTA SUBIRÓS - BIBLIOTECA HORTA - CAN MARINER. 26/01/2016 - CICLE LECTURES ESCÈNIQUES (BIBLIOTEQUES DE BARCELONA - TNC)
  El periodista Albert Lladó dialoga amb Carlota Subirós, per aprofundir en la seva lectura sobre el muntatge de Maria Rosa a la Biblioteca Horta - Can Mariner (Carrer del Vent 1, Barcelona).
   
  • CONVERSA AMB DAMIEN BAZIN - BIBLIOTECA EL CLOT - JOSEP BENET. 25/01/2016 - CICLE LLEGIR L'ESCENARI (MUSEU DEL DISSENY DE BARCELONA - BIBLIOTEQUES DE BARCELONA - TNC)
  CICLE LLEGIR L'ESCENARI - SO
  Conversa entre el dissenyador de so Damien Bazin i Arnau Horta, comissari i investigador sobre música contemporània, a propòsit de l’obra Maria Rosa d'Àngel Guimerà a la Biblioteca El Clot - Josep Benet (Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38, Barcelona).
   
  • TIEFLAND - FILMOTECA DE CATALUNYA.16/02/2016 - TERRA BAIXA
  Adaptació de l’òpera d’Eugen d’Albert amb llibret en alemany de Rudolph Lothar que estava basada, al seu torn, en l'obra d'Àngel Guimerà.
  La cineasta Leni Riefenstahl, col·laboradora del règim nazi, va iniciar el 1940 el rodatge d'aquest drama d'intrigues i passions amoroses en què treballava des del 1934 i que acabaria el 1954, després d'uns anys en què se li va prohibir exercir la seva activitat professional a l'Alemanya de postguerra. La mateixa directora protagonitza aquest film en què alguns dels extres eren gitanos procedents d'un camp de concentració que, després del rodatge, van ser enviats a Auschwitz.
  Presentació de la pel·lícula a càrrec de Carlota Subirós, directora de Maria Rosa.

 • Vers a vers - Com batega un poema?

  Espectacle

  l projecte Vers a vers vol donar eines als joves perquè es familiaritzin amb la poesia i puguin connectar-hi de la mà d’un actor o una actriu que els acompanyarà i els farà descobrir un poema determinat, el seu context, la mètrica i l’estructura, tot escoltant molt atentament la musicalitat de la nostra llengua.

  27/01/2016: «Brida» de Bruixa de dol (1979), de Maria Mercè Marçal amb Imma Colomer
  28/01/2016: «Corrandes d’exili» de Saló de tardor (1947), de Pere Quart amb Rosa Cadafalch

 • Nadia

  Espectacle

  La història real i trasbalsadora d’una jove afganesa.
  Nadia Ghulam, una noia afganesa protagonitza aquest documental escènic per transmetre’ns la seva experiència, una història que enllaça el seu passat a Kabul amb el seu present a Barcelona i que projecta una mirada d’esperança cap al futur.

  L'ENTORN 
   

  • COL·LOQUI AMB ROSA MARIA CALAF - SALA TALLERS. 05/02/2016
  El col·loqui sobre Nadia comptarà amb la presència de Rosa Maria Calaf, periodista, Nadia GhulamCarles Fernández Eugenio Szwarcer.
  El col·loqui es fa a la mateixa a la Sala Tallers després de la funció.

  Rosa Maria Calaf
  Corresponsal internacional per a Televisió Espanyola durant gairebé quaranta anys, on va ocupar les principals corresponsalies, des de Nova York, Moscou, Buenos Aires, Roma o Viena (països de l’Est-Balcans), fins a Hong Kong (Àsia-Pacífic, que abraçada de Pakistan a Nova Zelanda). Va ser directora de programació i producció l’any 1983 durant l’etapa fundacional de TV3, i la seva tasca periodística ha estat reconeguda per nombrosos premis.
  VÍDEO DEL COL·LOQUI

 • Daurrodó

  Espectacle

  Una insòlita desfilada d’objectes vius
  Un espectacle de teatre visual i d’objectes que porta al teatre un dels artistes plàstics més rellevants del moment. Humor, poesia i una mirada atenta al món contemporani.
  L’espectacle comença en un espai no convencional en el qual el públic es mou mentre observa peces de l’artista plàstic Cildo Meireles, com ara Pano da roda Not to be or not to be, eis a questao, entre d’altres.
  A continuació, tot es converteix en teatre gràcies al llenguatge i a les tècniques escèniques del qui va ser director de la companyia Teatre de la Claca, Joan Baixas, que es caracteritza per l’ús de la pintura i la manipulació de titelles, i que, en aquesta ocasió, ens endinsa en un univers de simbolismes del seu imaginari tan particular.

  > L'ENTORN

  • COL·LOQUI AMB CILDO MEIRELES - SALA PETITA. 01/07/2016
  El col·loqui sobre Daurrodó comptarà amb la presència de Cildo Meireles, artista brasiler, Joan Baixas, director de l’espectacle i la companyia artística.
  El col·loqui es fa a la mateixa a la Sala Petita després de la funció. 
  Durada: 1 h