Llibres i clubs de lectura

Llibres i clubs de lectura

Clubs de lectura Llegir el teatre

Llegir el teatre arriba a la seva 10a edició, sempre de la mà del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, amb l’objectiu de promoure la lectura de textos teatrals i el coneixement de la literatura dramatúrgica a les biblioteques públiques de Catalunya. El TNC proporciona una acurada formació als conductors dels clubs i tots els participants tenen l’oportunitat de complementar la lectura amb l’assistència a la representació al TNC.

En aquesta edició es llegiran i treballaran els textos següents:

Zona Inundable de Marta Barceló
Quan ens haguem torturat prou de Martin Crimp. En col·laboració amb l’Editorial Comanegra.
Uppgivenhet de Daniel J. Meyer
Moriu-vos d’Anna Maria Ricard Codina
Terra baixa (Reconstrucció d’un crim) d’Àngel Guimerà amb versió de Pablo Ley
Vent de garbí i una mica de por de Maria Aurèlia Capmany. En col·laboració amb l’Institut del Teatre.
El temps i els conway de J.B. Priestley
Mal de Coraçon de Victoria Szpunberg

Llegir l’escenari UPC
El TNC es vincula al món universitari amb Llegir l’escenari. La Universitat Politècnica de Catalunya ofereix als seus alumnes universitaris un curs anual per donar una mirada tecnològica al teatre. Els estudiants llegeixen alguns textos de Llegir el teatre, fan una sessió de club de lectura i una trobada amb membres de l’equip artístic vinculat a l’escenografia, la il·luminació o els audiovisuals.

Club de lectura virtual
El TNC col·labora en aquest projecte destinat a professionals sanitaris, amb la voluntat de fomentar la mirada reflexiva sobre la pràctica professional i propiciar el diàleg i l’intercanvi entre tot el col·lectiu sanitari. El projecte el lideren la Societat Catalana de Bioètica, la Universitat Oberta de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, i compta amb el suport de les Biblioteques Públiques de Catalunya i la Fundació de les Antigues Caixes Catalanes - BBVA.
Més informació: https://llegirabansdecurar.cat/