September 2024
MoTuWeThFrSaSu
Su1
Mo2Tu3We4Th5Fr6Sa7Su8
Mo9Tu10We11Th12Fr13Sa14Su15
Mo16Tu17We18Th19Fr20Sa21Su22
Mo23Tu24We25Th26Fr27Sa28Su29
Mo30

Information

Ròmul El Gran

  • Fiedrich Dürrenmatt
  • Sala Petita
  • 03.02.05 al 27.03.05

Teatre «RÒMUL: No dubto de la necessitat de l’Estat; dubto que el nostre Estat sigui necessari. S’ha convertit en un imperi mundial i, doncs, en una organització que ha comès tota mena d’assassinats, pillatges, opressions i extorsions envers tots els altres pobles... Fins que he vingut jo.» (Acte tercer)   Ròmul, el darrer emperador de l’Imperi romà, s’ho ha pres amb calma, mentre cria gallines davant la indignació i l’estupefacció dels seus súbdits. Ha preparat el camí i ha fet tots els possibles per permetre l’ensorrament d’un sistema polític en el qual no creu. Espera amb candeletes que la desitjada invasió bàrbara imposi un nou ordre i uns nous valors. El tret, però, li sortirà per la culata. Dürrenmatt, autor de la reconeguda La visita de la vella dama (1955), va escriure Ròmul El Gran (1948) en els primers temps de la dura postguerra alemanya. 

Production team

Author
Fiedrich Dürrenmatt
  • + Information
    Traducció de l’alemany Feliu Formosa Direcció Carles Alfaro Set design Estel Cristià Max Glaenzel Realització de vestuari Atuendo Il·luminació Carles Alfaro So Xavi Oró Pep Solórzano Caracterització Toni Santos Ajudanta de direcció Glòria Balañà Ajudant d’ il·luminació Joaquin Guirado Alumne de L’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona en pràctiques Pere Riera (Direcció escènica i dramatúrgia)  
    Construcció d’Set design Castells i Planas Ensinistrament de gallines Can Castellví «La Granja» Cuidador de gallines Jaume Girós Amb Miquel Bonet Pepo Blasco Xavier Capdet Joan Cusó Eva de Luís Josep M. Domènech Xavi Idàñez Pep Jové Jaume Mallofré Carles Martínez Jordi Martínez Ricardo Moya Francesc Orella Claret Papiol Quimet Pla Enric Serra Teresa Vallicrosa Producció Teatre Nacional de Catalunya

Multimedia