Teatres Reunits
Carme MONTORIOL, Teatre complet

Carme MONTORIOL, Teatre complet

El teatre de Montoriol representa un agosarament pel que fa a l’elecció temàtica i a la perspectiva que adopta per tractar els temes. Els personatges femenins del teatre de Montoriol van provocar una gran sorpresa, i encara poden provocar-la, per com s’atorguen la capacitat d’elegir: elegir l’objecte d’amor, renunciar a una determinada concepció de la maternitat, etc.

Carme Montoriol (1893-1966). Amb la seva breu però subtilíssima obra dramàtica, Carme Montoriol mereix un lloc privilegiat entre els grans clàssics moderns del teatre català. Filla d’una família burgesa, educada dins els principis del liberalisme, Montoriol excel·leix com a música, traductora i escriptora. Tot i haver escrit poesia i novel·la, sobresurt com a autora dramàtica, amb una producció escassa però prou significativa perquè molts crítics aplaudeixin l’arribada del seu teatre en un moment en què al panorama teatral català li cal una renovació temàtica i formal.

Compra el llibre aquí*
(*Aquesta obra encara no està disponible en paper. De moment en rebràs un exemplar digital i podràs recollir el llibre imprès quan estigui publicat.)

Obres incloses en aquest volum: L’abisme – L’huracà – Avarícia – Tempesta esvaïda – El Castell de la Serp

Text relacionat amb el llibre