Information

Projecte APS - La veu de la vergonya

  • Fundació Aspace & Institut Escola Rec Comtal
  • Production
  • Sala Tallers

Una peça escènica que ens parla de la vergonya

Aprenentatge i servei (APS) és una proposta educativa que consisteix en posar en contacte un grup de joves amb un grup de persones d’algun col·lectiu en situació de vulnerabilitat per treballar conjuntament en un procés de creació artística.

Al TNC creiem en les arts escèniques com a eina de transformació social. I creiem, també, que quan l’art i l’educació s’uneixen, els processos d’aprenentatge s’enriqueixen.

Aquesta temporada el TNC presenta La veu de la vergonya, dirigit per Pere Borrell. Un lloc de trobada perquè els joves de l'Institut Escola Rec Comtal i els membres de la fundació Aspace es coneguin fent teatre. Una experiència que vol posar en valor el pensament crític dels participants i proveir-los de l’oportunitat única d’intercanviar coneixement. Aquest espai comú ens brinda la possibilitat d’aproximar dos mons per crear una peça escènica que parli de la vergonya amb tots ells com a protagonistes. El món que ens toca viure està ple d’inversemblances. Qui no ha pensat alguna vegada: “Quina vergonya, no té raó!”, o “Quina vergonya, no ens mereixem això o allò!”. Aquest crit de la vergonya és el que volem mostrar, sentir les veus d'aquests dos col·lectius fent ressonar els seus pensaments de manera crítica i constructiva.

El resultat d’aquest projecte és un joc teatral que els joves de l'Institut Escola Rec Comtal i els membres de la fundació Aspace compartiran amb nosaltres. Vine a gaudir-ne!


Participants de la fundació Aspace
Diego Heredia, Cristina Rodríguez, Tito Santos, Jordi Viana, Manel Tijeras i Tania Gonzalo.

Participants de l’Institut Escola Rec Comtal
Daniel Castro, Yarreiny Matos, Israe Jebari, Carlos A. González, Yasmina Amar, Yasmina Makhloufi, Nohaila Hmam, Paula Aroca, Isaac A. Rodríguez, Kiran Shahzadi, Aitana Loayza, Yelizaveta Mykhaliuk, Razan Ouna, Sameer Ali, Abdelkakim Jamaleddine, Malak Hmam i Preesha Shahbaz.