August 2024
MoTuWeThFrSaSu
Th1Fr2Sa3Su4
Mo5Tu6We7Th8Fr9Sa10Su11
Mo12Tu13We14Th15Fr16Sa17Su18
Mo19Tu20We21Th22Fr23Sa24Su25
Mo26Tu27We28Th29Fr30Sa31

Information

No obstant això, hi va haver un moment en què tot va ser possible

 • BASAT EN TEXTOS DE JOSEP MARIA MUÑOZ PUJOL
 • DRAMATÚRGIA I DIRECCIÓ D’ESCENA MARC CHORNET ARTELLS
 • Sala Tallers
 • 04/06/2016 al 05/06/2016

Lectura dramàtica


La memòria i les memòries del dramaturg Josep Maria Muñoz Pujol són una mirada personal d’un testimoni privilegiat sobre els moviments escènics del teatre dels anys cinquanta i de l’eclosió del teatre independent fins a la institucionalització de la cultura catalana. Sense arribar-se a casar amb cap família d’una manera definitiva, la seva trajectòria el porta des de les aproximacions als escenaris comercials en castellà i el contacte amb el teatre de la resistència que es feia a Madrid, fins a l’articulació progressiva a Catalunya d’un teatre compromès, que propiciarà que Muñoz Pujol adopti definitivament el català quan escrigui per als escenaris.
La dramatúrgia de Marc Chornet Artells i del mateix autor transita per les pàgines d’El cant de les sirenes, dedicades a l’època del primer franquisme, entrellaçant els records d’aquestes memòries amb passatges de Kux, my lord!Antígona o les inèdites Bacants, principals obres d’un dels autors teatrals que permeten entendre la regeneració escènica de la nostra cultura.
Avui, rastrejant reculls de premsa esgrogueïts, ressuscito el meu passat, m’encaro a les mancances d’un moment que mai fins ara no havia tingut valor de treure del petit calaix. No hi ha cap magdalena que m’hi porti, sinó el decidit encàrrec de l’editor, el qual m’assegura que li interessa el tema i em diu que sols jo, per la meva edat, per la meva disposició i distanciació, podria fer, si m’ho proposés, amb permís de la desmemòria, una petite histoire dintre la gran història del Teatre Independent a partir dels anys cinquanta.
(Josep Maria Muñoz Pujol, El cant de les sirenes. Petita crònica del teatre independent a Catalunya (1955-1990))

 

Production team

Author
BASAT EN TEXTOS DE JOSEP MARIA MUÑOZ PUJOL
DRAMATÚRGIA I DIRECCIÓ D’ESCENA
MARC CHORNET ARTELLS
Cast
Manel Barceló, Alba José, Neus Pàmies, Marc Rius, Víctor Rodrigo, Martí Salvat
 • + Information
  Espai escènic i audiovisual
  Alfonso Ferri

  Col·laboració al Costumes
  Laura Clos “Closca”

  Col·laboració al moviment
  Víctor Rodrigo

  Il·luminació
  Carles Torras

  Production
  Teatre Nacional de Catalunya

Multimedia