Llibres i clubs de lectura

Llibres i clubs de lectura


Llibres

En col·laboració amb Arola Editors, el TNC publica la majoria dels textos de les obres de la temporada (edicions a 3 € i 12 €) i els volums de Teatre reunit, cadascun dedicat a un autor o autora del panorama teatral amb una selecció dels seus textos. Aquesta temporada es publicaran:

Llibres a 3 €, es poden adquirir només mentre l’espectacle estigui en cartell directament al personal de sala: La Rambla de les Floristes, de Josep M. de Sagarra; Europa Bull, de Jordi Oriol; Freshwater (obra teatral de Virginia Woolf); La casa de les aranyes, de Paco Zarzoso; Justícia, de Guillem Clua; L’huracà, de Carme Montoriol; Les veus interiors, d’Eduardo de Filippo, i Monroe-Lamarr, de Carles Batlle.

Llibres a 12 €, a la venda a les llibreries habituals, a Internet i a les taquilles del TNC: La Rambla de les Floristes, de Josep M. de Sagarra; Europa Bull, de Jordi Oriol; Freshwater (obra teatral de Virginia Woolf); La casa de les aranyes, de Paco Zarzoso; Justícia, de Guillem Clua; L’huracà, de Carme Montoriol; Les veus interiors, d’Eduardo de Filippo, i Monroe-Lamarr, de Carles Batlle.

Volums de Teatre reunit dedicats a: Rosa M. Arquimbau, Carles Batlle, Jordi Casanovas, Víctor Català, Narcís Comadira, Guillem Clua, Carme Montoriol, Jordi Oriol i Paco Zarzoso.

Clubs de lectura Llegir el teatre

Una de les prioritats del projecte artístic del TNC és el foment de la lectura de textos teatrals. En aquest sentit, gràcies a la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, el TNC organitzarà la 7a edició de Llegir el teatre, el projecte de clubs de lectura especialitzats en textos teatrals que ja supera els 2.000 participants, els 9.000 exemplars publicats i les més de 100 biblioteques públiques del territori català que en formen part.

En aquesta edició es llegiran els textos següents: La Rambla de les Floristes, Europa Bull, Freshwater (l’obra teatral de Virginia Woolf i, per tant, en relació amb les funcions de Mrs. Dalloway), La casa de les aranyes, Justícia, L’huracà, Les veus interiors i MonroeLamarr. Els conductors dels clubs rebran una formació per part dels equips artístics del TNC i tots els participants tindran l’oportunitat de complementar la lectura del text amb l’assistència a una funció exclusiva.

Com a novetat d’aquesta temporada, el Consorci de Biblioteques de Barcelona consolida la seva participació en el projecte de clubs de lectura Llegir el teatre.

Clubs de lectura del TNC
L’èxit de les publicacions a 3€ amb el text de les obres i la consolidació del projecte Llegir el teatre van fer que la temporada 2018/2019 comencés l’experiència dels clubs de lectura autogestionats pel TNC. Aquesta temporada, doncs, s’iniciarà la 2a edició dels clubs de lectura al TNC.

Llegir l’escenari. La tecnologia a escena (UPC)
La temporada 2019/2020, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) oferirà un curs anual als seus estudiants universitaris en el qual es vol donar una mirada tecnològica al teatre. Els estudiants que hi participin llegiran alguns textos del projecte Llegir el teatre i, per a cadascuna de les lectures, faran: una sessió de club de lectura, una assistència a una representació i una trobada amb un membre de l’equip artístic vinculat a l’escenografia, la il·luminació o els audiovisuals, per exemple, per fer una anàlisi del muntatge des del punt de vista tècnic.

Els espectacles que es treballaran en aquest curs universitari seran: La Rambla de les Floristes, Europa Bull, Mrs. Dallowa, La casa de les aranyes, Justícia, L’huracà, Les veus interiors i MonroeLamarr.