Teatres Reunits
Serafí PITARRA, Singlots poètics, vol. II

Serafí PITARRA, Singlots poètics, vol. II

L’extraordinari impuls de Serafí Pitarra va contribuir decisivament a consolidar una tradició dramàtica en català que tingués vigor suficient per perviure cent cinquanta anys després. El 1864, l’èxit popular de l’estrena de la seva obra L’Esquella de la Torratxa marca un punt d’inflexió dins del teatre en català. Alhora, la publicació d’aquesta obra inauguraria la col·lecció dels Singlots poètics, en què Pitarra va reunir el gruix de la seva producció satírica, i que a la seva època va gaudir d’una extraordinària popularitat que dona la mesura de la importància d’aquestes peces en la consolidació del català com a vehicle de cultura pública.

Serafí Pitarra. Frederic Soler i Hubert, conegut també pel pseudònim de Serafí Pitarra, fou un dramaturg, poeta i empresari teatral. La seva primera obra estrenada en un escenari va ser L’esquella de la Torratxa, gatada amb música de Joan Sariols. L’èxit d’aquesta obra l’any 1864, que va iniciar les representacions teatrals en català, li va valdre ser reconegut com el «pare del teatre català modern».

Compra el llibre aquí

Obres incloses en aquest volum: El boig de les campanilles – El castell dels tres dragons – Les carbasses de Mont-roig – Liceistes i cruzados – Un mercat de Calaf – En Joan doneta – Els herois i les grandeses – Si us plau per força – Coses de l’oncle!

Text relacionat amb el llibre