Galeria d'imatges
Descarregar
   
Videos
Presentacio Foot-ball. Cesc Gelabert
Presentacio Foot-ball. Cesc Gelabert
   
Audios
Fragment de la música original de l'espectacle (1)
Fragment de la música original de l'espectacle (2)
Documents
Sala Tallers. 22/01/2015 > 01/02/2015

FOOT - BALL

Cesc Gelabert

COREOGRAFIA I DIRECCIÓ: CESC GELABERT
Durada: 
1 h (espectacle sense entreacte)
Preus
TARIFA GENERAL
19€
TARIFA 50%
9,50€

Menors de 25 anys, aturats i Carnet Jove

TARIFA ESPECIAL
16€

Dia de l'espectador, +65 anys, grups +10 persones, abonats, joves 26-30 anys, discapacitats i famílies nombroses i monoparentals

L'entorn

Entorn: 
Col·loqui

Col·loqui amb Jordi Basté

Sala Tallers
23/01/2015
GRATUÏT
  Presentació A fons Calendari

Edat recomanada
A partir de 12 anys

Segons Pasolini, el futbol és un llenguatge en el qual els jugadors escriuen els signes amb el seu cos i els espectadors els desxifren. Així, des del moment en què els signes del futbol deixen de ser purament instrumentals per esdevenir expressius, es pot considerar que aquest llenguatge presenta diferents categories estètiques, igual que els conceptes de prosa o poesia permeten classificar la llengua verbal. I en aquest sistema de signes hi ha moments exclusivament poètics, com ara els gols o els driblatges, perquè són sempre pertorbacions del codi, igual que també ho és la paraula poètica.

La hibridació de llengües —anglès i català— que formen el títol d’aquest espectacle serveix al coreògraf Cesc Gelabert per presentar una hibridació de dos dels principals llenguatges no verbals de la nostra cultura —el futbol i la dansa— i així establir un diàleg entre la capacitat expressiva i la naturalesa poètica d’aquestes manifestacions escèniques. Foot-ball és l’ocasió de veure un equip de ballarins que juguen a descodificar coreogràficament algunes de les millors jugades del Futbol Club Barcelona.

Fitxa artística

Marca goles y después levanta el dedo hacia los cielos y se santigua hacia los infiernos, con una seriedad de samba trascendente, como si los goles le vinieran de fuera, cual la gracia santificante y la ayudita del Espíritu Santo.
Cualquier otro delantero centro que se llevara la pelota al tacto, con los pies tan sensibles y blandos como los relojes de Dalí, para rematarla a continuación con pies de piedra excitaría el sentido del ridículo y el odio de los defensas y porteros. [...] 
Otro valor añadido a este jugador es su misteriosa gestualidad, hierático como un diosecillo preocupado por la deforestación del Paraíso e inalterable al paso de las estaciones. [...] Crea un espacio y un tiempo, o así nos lo parece mientras dura la magia.
Para si algún día, como le ocurrió al marino que perdió la gracia del mar, él pierde la gracia del gol, no olvidemos que gracias a él volvimos a vivir tiempos de esplendor en la hierba, sin la suerte de tener a mano un poeta como William Wordsworth para contarlo.

 (Manuel Vázquez Montalbán, Fútbol. Una religión en busca de un Dios)

 

 

Cesc Gelabert
Ballarí, coreògraf i director, Cesc Gelabert comença els seus estudis de dansa l’any 1969, i aviat entra a formar part del grup d’Anna Maleras i a rebre classes de jazz contemporani i altres tècniques, alhora que comença a experimentar amb les seves pròpies coreografies. Paral·lelament, no deixa de cultivar la seva afició pel futbol i de jugar cada cap de setmana com a capità del seu equip. 

Realitza la seva primera coreografia l’any 1972 i des d’aleshores la seva feina ha estat aplaudida arreu del món. Ha col·laborat amb grans personalitats de les arts escèniques com ara Fabià Puigserver, Núria Espert, Jorge Lavelli, Montserrat Caballé, Milva, Gerardo Vera, Pilar Miró, Lluís Pasqual, Emilio Sagi, Carles Santos, Frederic Amat, Mario Gas, Julia Migenes Johnson, José María Sánchez-Verdú, Kanjuro VII, Lorenzo Mariani i Giancarlos del Monaco, entre d’altres, i ha realitzat encàrrecs per a Mikhail Baryshnikov, David Hughes, Balletto di Toscana, Tanztheater Komische Oper, Ballet Gulbenkian, Larumbe Danza i Hermès.

Al llarg de la seva trajectòria, ha rebut prestigiosos guardons, com la Medalla de Oro al Mérito en las Artes Escénicas i el Premio Nacional de Danza, que concedeix el Ministerio de Cultura, així com el Premi Nacional de Dansa de la Generalitat de Catalunya, el Premi Ciutat de Barcelona (1987 i 2005), el Premi Max de les Arts Escèniques al Millor Coreògraf i al Millor Intèrpret Masculí de Dansa (2004 i 2005) i el The Herald 2004 Angel Award del Festival Internacional d’Edimburg, entre d’altres.

 

dilluns dimarts dimecres dijous divendres dissabte diumenge
25
abril
dilluns
26
abril
dimarts
27
abril
dimecres
28
abril
dijous
29
abril
divendres
30
abril
dissabte
01
maig
diumenge
 
 
 
 
 
 
 
02
maig
dilluns
03
maig
dimarts
04
maig
dimecres
05
maig
dijous
06
maig
divendres
07
maig
dissabte
08
maig
diumenge
 
 
 
 
 
 
 
09
maig
dilluns
10
maig
dimarts
11
maig
dimecres
12
maig
dijous
13
maig
divendres
14
maig
dissabte
15
maig
diumenge
 
 
 
 
 
 
 
16
maig
dilluns
17
maig
dimarts
18
maig
dimecres
19
maig
dijous
20
maig
divendres
21
maig
dissabte
22
maig
diumenge
 
 
 
 
 
 
 
23
maig
dilluns
24
maig
dimarts
25
maig
dimecres
26
maig
dijous
27
maig
divendres
28
maig
dissabte
29
maig
diumenge
 
 
 
 
 
 
 
30
maig
dilluns
31
maig
dimarts
01
juny
dimecres
02
juny
dijous
03
juny
divendres
04
juny
dissabte
05
juny
diumenge
 
 
 
 
 
 
 

Tweets