Groenlàndia

Jordi Faura

2012 | 2013

Sala Tallers

Del 13 de febrer al 3 de març de 2013

Teatre

Som en algun moment del segle XXI.
Les fonts del petroli s’han esgotat, i mentre les noves energies encara no són a l’abast de la major part de la població, les reserves de cru que queden són en mans d’una ínfima minoria que continua vivint per sobre de les seves possibilitats.

Però a Roma, una dona que pertany a aquesta minoria, se li acaba el temps. Li han diagnosticat una malaltia mortal per a la qual només hi ha un antídot possible: una flor que creix al nord de Groenlàndia, el límit més llunyà possible de tota civilització, convertida en una illa-refugi on encara no han arribat els efectes de l'era del petroli.

Roma i la seva família començaran una aventura a la recerca de la salvació. Però sota la capa de gel àrtic s'amaguen molts secrets que acabaran emergint. Perquè cadascun dels membres de l'expedició arriba a Groenlàndia amb un motiu secret.

I mentre, l’anomenada «Illa de plàstic» s’estén d’oceà en oceà.

Per reproduir aquest vídeo es necessari tenir instal·lat el Flash player

Després d’estudiar Filosofia a la Universitat de Barcelona, Jordi Faura es va formar com a dramaturg i director a Barcelona, París i San Miniato (Itàlia). És autor de més de quinze textos teatrals, entre els quals Hikikomori (La Villarroel, 2009), Natura morta (Sala Beckett, 2008) i La fàbrica de la felicitat (Teatre Tantarantana, 2009). També ha signat el llibret de l’òpera Alba Eterna (Teatre Fortuny, 2009) i les dramatúrgies de peces com L’illa dels Monzons (La Villarroel, 2010), La sorra i l’Acadèmia (Espai Brossa, 2008) o Amputation (Teatre Romea, 2007), entre d’altres. Ha rebut diversos premis, com ara el Premi de Teatre Ciutat d’Alzira per Natura morta, el Premi Ramon Vinyes per Hikikomori, o el Premi de teatre Bartrina per La sala d’espera.

+info

-Set coses que has de saber sobre Groenlàndia (i els inuit)

-Una conversa amb Jordi Faura

-Entrevista amb Francesc Bailón, especialista en cultura inuit

-El rap de Rem: la lletra i el vídeo clip