Novembre 2022
DlDmDcDjDvDsDg
Dm1Dc2Dj3Dv4Ds5Dg6
Dl7Dm8Dc9Dj10Dv11Ds12Dg13
Dl14Dm15Dc16Dj17Dv18Ds19Dg20
Dl21Dm22Dc23Dj24Dv25Ds26Dg27
Dl28Dm29Dc30

Informació

Bonobo

 • Josep Julien
 • Sala Tallers
 • 24/11/2022 al 04/12/2022

Una road movie frenètica. Podem escapar de la violència?

El Fadi té un objectiu. El procés que va arrencar fa uns anys està a punt de culminar. Li tremolen les cames i, per primer cop després de molts mesos d’entrenament, es veu incapaç de conduir la furgoneta fins al seu espantós objectiu. Un imprevist en una gasolinera trastocarà els seus plans i l’abocarà a una fugida endavant en forma de road movie a través de bona part de la geografia de l’Estat.

___________________________________________________________________________________________________

La tarda del vint-i-u d’agost del 2017, en Younes, un noi de 22 anys, va ser abatut a trets pels Mossos d’Esquadra en una vinya dins el terme municipal de Subirats, a l’Alt Penedès. Just a costat de casa. En efecte, la meva família i jo vivim molt a prop d’on aquell xaval de Ripoll va acabar el seu delirant i espantós viatge. Molt a prop. Tant, que vam ser testimonis involuntaris de tot. Aquell capvespre no ha parat de rebotar-me dins des d’aleshores. I fa mal. Un mal estrany, difícil.
Bonobo és un thriller, una road movie desesperada, una fugida endavant. I també és l’eina que m’he empescat, emparant-me en l’enorme poder de la ficció, per robar-li a aquell cadàver postadolescent la seva condició de persona, fer-lo personatge i poder formular, així, les preguntes que em provoquen aquest dolor. Preguntes que em semblen cabdals en el context moral i sociopolític d’aquesta primera meitat de segle. Em pregunto qui és ell i qui som nosaltres. Em pregunto si existeix una possibilitat real de redempció. Per l’odi em pregunto, i per la pietat, com a motors i valors intrínsecs dels humans. Per la fragilitat de les nostres conviccions, de la nostra identitat, i sobre l’existència o no de segones oportunitats a la vida de les persones. Moltes preguntes. Massa poques.


Josep Julien

Fitxa artística

Direcció
Josep Julien
Amb
Moha Amazian, Neus Ballbé
 • + Informació
  Escenografia
  Anna Tantull

  Il·luminació
  Ganecha Gil

  Espai sonor
  Neus Ballbé

  Narrativa audiovisual
  Ivó Vinuesa

  Ajudant de direcció
  Xavi Buxeda

  Equips tècnics i de gestió de la companyia
  Producció executiva
  Maria G. Rovelló

  Fotografia
  Xavi Buxeda
  Josep Julien


  Producció
  Anna Güell – Q-ARS Teatre

  En coproducció amb
  Temporada Alta i Teatre Nacional de Catalunya

  Amb la col·laboració de
  Estruch- Fàbrica de Creació de les Arts en Viu
  Amb el suport de
  Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

  Agraïments
  Fundació La Plana, Íntims Produccions, Desguace Rollín, Maria Alaix, Xavier Pérez Fromzero, Ajuntament de Pontós, Joan Solana, Josep Font, Aida Llop

  Bonobo va ser el projecte guanyador de la 15a edició del Premi Quim Masó 2021

  Bonobo va rebre el Premi SGAE Jardiel Poncela 2020

Multimèdia