Juliol 2020
DlDmDcDjDvDsDg
Dc1Dj2Dv3Ds4Dg5
Dl6Dm7Dc8Dj9Dv10Ds11Dg12
Dl13Dm14Dc15Dj16Dv17Ds18Dg19
Dl20Dm21Dc22Dj23Dv24Ds25Dg26
Dl27Dm28Dc29Dj30Dv31

Informació

La melancolía del turista

 • ENTRADES EXHAURIDES!
 • Oligor y Microscopía
 • Sala Tallers
 • 07/07/2020 al 12/07/2020

GREC 2020 FESTIVAL DE BARCELONA

Un treball de camp en espais de vacances deixa pas a una recerca escènica sobre el concepte de ‘paradís’ a càrrec de dos artistes de totes dues ribes de l’Atlàntic que posen els objectes i el que ens evoquen en el centre de la seva proposta.

La melancolía del turista és una descomposició d’instants i d’objectes mitjançant els quals es fixa en la imaginació la idea d’un paradís. Sorgeix d’un treball de camp per alguns llocs de vacances dels quals es van recuperar vestigis que parlen de l’ascens i la caiguda d’aquesta fantasia mental. Quants segons es triga a confegir i a perdre un paradís? La melancolía del turista és una galeria de miratges d’allò que queda després de la intensitat d’un paisatge sublimat que ja no existeix o que mai no va existir, d’un cos que es difumina en el temps i que reviu només a través de residus de la memòria. És, per tant, un qüestionament de les imatges que es produeixen en la nostra idea de què és el descans. Però la malenconia també és un estat anímic suspensiu que acompanya l’excepció, una força activa que ens porta cap al desig de reinventar i reinventar-nos en aquests lapses en els quals es fractura la inèrcia de les coses.

Vet aquí un viatge íntim per a 12 espectadors, un petit escenari a escala on les coses apareixen i desapareixen enmig de petits esclats de llum: ombres, imatges analògiques, mecanismes fràgils, miniatures de paper i llauna. Un delicat teatret-cinema, un joc de somnis la inventiva poètica dels quals ens trasllada a aquell temps en què totes les nostres joguines estaven vives…

Shaday Larios i Jomi Oligor, les dues ànimes d’Oligor y Microscopía, van començar a treballar junts el 2013 després de coincidir en un festival a São Paulo i adonar-se que el seu treball transcorria per camins paral·lels. Tots dos compartien un interès especial pels objectes, la memòria, les miniatures i la fragilitat. Combinant una mirada plàstica i una dimensió més reflexiva, han treballat junts en projectes com La máquina de la soledad; en associació amb l’artista català Xavier Bobés i sota el nom d’Agencia El Solar. Detectives de objetos, han fet les peces Primer álbum (Girona, 2016), Diario Entrelíneas (Berlín, 2018) i Cuaderno de campo, estrenada durant el Grec 2018 Festival de Barcelona.
 • Consulta aquí les mesures de seguretat extraordinàries

Fitxa artística

Autoria
Oligor y Microscopía
 • + Informació
  Creació, realització i interpretació
  Shaday Larios i Jomi Oligor

  Col·laboració poètica
  Ángel Hernández

  Col·laboració inventiva
  Ivan Puig
  Jordi Fondevila

  Col·laboració musical i sonora
  Suetszu i Jayrope
  Una coproducció de Grec 2020 Festival de Barcelona, Iberescena, Oligor y Microscopía, Patronat Municipal de les Arts Escèniques i de la Imatge de l’Ajuntament de Saragossa, Le Parvis, Temporada Alta 2019 i Pyrenart.

  Aquest espectacle es presenta en el marc de Pyrenart, projecte POCTEFA 2014-2020 (Espanya-França-Andorra) cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament (FEDER).
  Agraïments
  Guillermina Delis Barrientos
  Juan Obregón “el Peque”
  L’animal a l’esquena
  Taller 30_SMA
  Jordi Fondevila
  Yanisbel Martínez
  Claudio i Charo
  David Continente
  Gilberto Esparza
  Cabo San Roque,
  Violeta Gil
  Lirio i Martín
  Aitor
  La uÑa RoTa
  I totes les persones, paisatges i éssers que romanen en les instantànies de la malenconia.