Setembre 2024
DlDmDcDjDvDsDg
Dg1
Dl2Dm3Dc4Dj5Dv6Ds7Dg8
Dl9Dm10Dc11Dj12Dv13Ds14Dg15
Dl16Dm17Dc18Dj19Dv20Ds21Dg22
Dl23Dm24Dc25Dj26Dv27Ds28Dg29
Dl30

Informació

Ròmul El Gran

  • Fiedrich Dürrenmatt
  • Sala Petita
  • 03.02.05 al 27.03.05

Teatre «RÒMUL: No dubto de la necessitat de l’Estat; dubto que el nostre Estat sigui necessari. S’ha convertit en un imperi mundial i, doncs, en una organització que ha comès tota mena d’assassinats, pillatges, opressions i extorsions envers tots els altres pobles... Fins que he vingut jo.» (Acte tercer)   Ròmul, el darrer emperador de l’Imperi romà, s’ho ha pres amb calma, mentre cria gallines davant la indignació i l’estupefacció dels seus súbdits. Ha preparat el camí i ha fet tots els possibles per permetre l’ensorrament d’un sistema polític en el qual no creu. Espera amb candeletes que la desitjada invasió bàrbara imposi un nou ordre i uns nous valors. El tret, però, li sortirà per la culata. Dürrenmatt, autor de la reconeguda La visita de la vella dama (1955), va escriure Ròmul El Gran (1948) en els primers temps de la dura postguerra alemanya. 

Fitxa artística

Autoria
Fiedrich Dürrenmatt
  • + Informació
    Traducció de l’alemany Feliu Formosa Direcció Carles Alfaro Escenografia Estel Cristià Max Glaenzel Realització de vestuari Atuendo Il·luminació Carles Alfaro So Xavi Oró Pep Solórzano Caracterització Toni Santos Ajudanta de direcció Glòria Balañà Ajudant d’ il·luminació Joaquin Guirado Alumne de L’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona en pràctiques Pere Riera (Direcció escènica i dramatúrgia)  
    Construcció d’escenografia Castells i Planas Ensinistrament de gallines Can Castellví «La Granja» Cuidador de gallines Jaume Girós Amb Miquel Bonet Pepo Blasco Xavier Capdet Joan Cusó Eva de Luís Josep M. Domènech Xavi Idàñez Pep Jové Jaume Mallofré Carles Martínez Jordi Martínez Ricardo Moya Francesc Orella Claret Papiol Quimet Pla Enric Serra Teresa Vallicrosa Producció Teatre Nacional de Catalunya

Multimèdia