Agost 2024
DlDmDcDjDvDsDg
Dj1Dv2Ds3Dg4
Dl5Dm6Dc7Dj8Dv9Ds10Dg11
Dl12Dm13Dc14Dj15Dv16Ds17Dg18
Dl19Dm20Dc21Dj22Dv23Ds24Dg25
Dl26Dm27Dc28Dj29Dv30Ds31

Informació

El cercle de guix caucasià

  • Bertolt Brecht
  • Sala Gran
  • 14.02.08 al 06.04.08

El TNC torna a programar el teatre de Bertolt Brecht, un dels grans renovadors del llenguatge, l’estètica i la filosofia teatral del segle XX. El cercle de guix caucasià, escrita l’any 1944, parteix d’una llegenda xinesa i evoca, també, el conegut mite bíblic del judici de Salomó. Quan el governador d’una ciutat del Caucas és assassinat en una rebel·lió aristòcrata, Natela, la seva muller, es veu obligada a fugir, deixant enrere el seu fill, que quedarà a càrrec d’una criada, Grusche. Quan la revolta és mitigada, la mare voldrà recuperar-lo, però Grusche s’hi resistirà. Totes dues es disputaran la custòdia del nen, tancat dins el cercle de guix que anuncia el títol de l’obra. El cercle de guix caucasià marcarà un dels punts forts de la temporada. La producció està dirigida per Oriol Broggi i compta amb un repartiment extraordinari, encapçalat per Marta Marco, com a Grusche, i Anna Lizaran en el paper de jutge. La música original, composta per Paul Dessau, també n’és protagonista; i hi serà present amb Cabo San Roque en directe.

Fitxa artística

Autoria
Bertolt Brecht
  • + Informació
    Traducció Feliu Formosa Direcció Oriol Broggi Música original Paul Dessau Escenografia i vestuari Jean-Guy Lecat Col·laboració en el vestuari Laurence Forbin Il·luminació Xavi Clot (aai) So Juan Manuel Galiano Arranjaments musicals Cabo San Roque Caracterització Toni Santos Ajudant de direcció Víctor Muñoz i Calafell Màscares i ajudanta d'escenografia i vestuari Paula Bosch Assessorament de moviment Mercè Boronat Treball de cant oral Pablo Puche Realització d’escenografia Castells i Planas Mottura Andrei Garcia Realització de vestuari Goretti sastreria teatral Construcció de ninots Sílvia Delagneau Xesco Quadras
    Alumnes de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona en pràctiques Michal Derlatka (direcció Cristina Ayala (escenografia) Laila Rosato (escenografia) Amb Tomeu Amer Martí Atance Jordi Banacolocha Babu Cham Màrcia Cisteró Conrad Cortinas Josep M. Domènech Víctor Estévez Marissa Josa Anna Lizaran Marta Marco Òscar Muñoz Pilar Pla Albert Ribalta Xavier Serrano Jacob Torres Pere Ventura Músics (Cabo San Roque) Roger Aixut Ramon Garriga Alberto Mezquiriz Pepe Seguí Laia Torrents Muntatge, assaigs i representacions Equips tècnics i de gestió del Teatre Nacional de Catalunya Producció Teatre Nacional de Catalunya Agraïments Laia Cabal, Poline, Michal Derlatka (assessorament ombres)

Multimèdia