Juliol 2019
DlDmDcDjDvDsDg
Dl1Dm2Dc3Dj4Dv5Ds6Dg7
Dl8Dm9Dc10Dj11Dv12Ds13Dg14
Dl15Dm16Dc17Dj18Dv19Ds20Dg21
Dl22Dm23Dc24Dj25Dv26Ds27Dg28
Dl29Dm30Dc31

Informació

Kind

 • Entrades exhaurides!
 • Peeping Tom
 • Concepte i direcció Gabriela Carrizo i Franck Chartier
 • Sala Gran
 • 11/07/19 al 12/07/19

L’última creació de Peeping Tom, la companyia belga que ha revolucionat el llenguatge de la dansa i del teatre

Especialment populars entre el públic barceloní, les creacions de la companyia belga Peeping Tom són conegudes per la seva barreja de dansa i teatre, i especialment per una estètica hiperrealista, gairebé cinematogràfica. Gabriela Carrizo i Franck Chartier són els dos coreògrafs que van crear Peeping Tom l'any 2000 i que van impressionar el públic del Grec amb el seu debut al festival, 32 Rue Vandenbranden. Alguns ja havien pogut veure creacions anteriors com Le jardin o Le salon, però aquella peça en concret marcaria l'inici d'una història d'amor amb la ciutat. No és estrany que tant el Grec com el Teatre Nacional de Catalunya esdevinguessin, amb el Theater im Pfalzbau (a la ciutat alemanya de Ludwigshafen), socis claus en el següent gran projecte de la companyia: una trilogia que prenia la família i els seus integrants com a punt de partida. Vam poder veure Vader (Pare) el 2014 i Moeder (Mare) el 2016. Ara, Kind tanca la trilogia submergint-nos en el món de la infantesa.

Els nens sempre havien estat presents en l'univers de Peeping Tom, però mai d'una manera tan central. Sempre se'ls veia des de la perspectiva dels adults però, en aquesta ocasió, són els nens els qui ens deixen en prèstec la seva mirada. I ens mostren, així, les seves pors i desitjos. Prenen forma en un decorat que és poc habitual en els muntatges de la companyia. Si fins ara l'acció transcorria sovint en espais tancats, ara l'escenari s'obre mostrant la clariana d'un bosc on uns arbres delimiten l'espai de la imaginació i un penya-segat marca els límits de la vida. Tot ha nascut de llargues converses amb nens, nenes i adolescents. Ells han inspirat la visió d'un escenari que vol reflectir el món interior i el laberint emocional on viu la canalla. A Kind, veurem expressat el món de fantasia dels més petits, però també les pressions, ansietats i dubtes que viuen els nois i noies en el seu trànsit cap a l'adolescència. Es reforça així el caràcter sovint fosc i tràgic de les coreografies de Carrizo i Chartier, sempre esquitxades per unes notes d'humor que mai no falten en els seus espectacles.

Fitxa artística

Autoria
Peeping Tom
Concepte i direcció
Gabriela Carrizo i Franck Chartier
Creació i interpretació
Eurudike De Beul, Marie Gyselbrecht, Hun-Mok Jung, Brandon Lagaert, Yi-Chun Liu, Maria Carolina Vieira
Assistència artística
Lulu Tikovsky
 • + Informació
  Escenografia
  Justine Bougerol, Peeping Tom

  Construcció escenogràfica
  KVS-atelier, Peeping Tom

  Direcció tècnica
  Filip Timmerman

  Vestuari
  Lulu Tikovsky, Yi-chun Liu, Nina Lopez Le Galliard (en pràctiques), Peeping Tom

  Il·luminació
  Amber Vandenhoeck, Sinan Poffyn (en pràctiques), Peeping Tom

  Concepció sonora
  Raphaëlle Latini, Hjorvar Rognvaldsson, Renaud Crols, Annalena Fröhlich, Fhun Gao, Peeping Tom

  Mescla d'àudio
  Yannick Willockx, Peeping Tom Atrezzo: Nina Lopez Le Galliard (en pràctiques), Silvio Palomo (en pràctiques)
  Enginyeria d'il·luminació
  Hadrien Lefeure

  Enginyeria de so
  Hjorvar Rognvaldsson

  Responsable de comunicació
  Sébastien Parizel

  Management de la companyia
  Veerle Mans

  Management en gira
  Lulu Tikovsky

  Cap de producció
  An Van der Donckt

  Producció
  Peeping Tom

  Distribució
  Frans Brood Productions

  Fotografia
  Oleg Degtiarov, Olympe Tits, Peeping Tom

  Figurants
  Raisa Francisco (nena)
  Rita Rigolfas
  Glòria Agustí
  Amadeu Berges
  Mercè Tura
  Xefo Guasch
  Agraïments
  Heloïse da Costa, Theater FroeFroe, Institut del Teatre, Jan Daems, Leen Mertens, Uma Victoria Chartier, Ina Peeters and all the extras: Farners, Eva, Elmo, Vera, Roger, Raisa, Mercè, Xefo, Amadeo, Rita, Gloria, Ariadne, Jonah, Sille, Leandro, Flo, Grace, Luke, Lucie, Cyril, Jill, Jan, An, Octavia, Germaine

  Socis en la producció
  KVS – Royal Flemish Theatre (Brussel·les), Teatre Nacional de Catalunya, Grec 2019 Festival de Barcelona, Theater im Pfalzbau (Ludwigshafen)

  Col·laboradors
  Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, deSingel (Amberes), Théâtre de la Ville Paris/Maison des Arts de Créteil (París), Maison de la Culture de Bourges, Festival Aperto / Fondazione I Teatri (Reggio Emilia), La Rose des Vents (Villeneuve d’Ascq), Théâtre de Caen, Gessnerallee Zurich, Julidans Amsterdam, La Bâtie – Festival de Genève, Le Manège (Maubeuge)

  Amb el suport
  Kind s’ha creat gràcies al suport del Tax Shelter del Govern Federal Belg, El Grec Festival de Barcelona, el Theater im Pfalzbau i el Teatre Nacional de Catalunya han estat socis clau en la creació de la trilogia formada per Vader, Moeder i Kind.

Multimèdia