Octubre 2024
DlDmDcDjDvDsDg
Dm1Dc2Dj3Dv4Ds5Dg6
Dl7Dm8Dc9Dj10Dv11Ds12Dg13
Dl14Dm15Dc16Dj17Dv18Ds19Dg20
Dl21Dm22Dc23Dj24Dv25Ds26Dg27
Dl28Dm29Dc30Dj31

Informació

La nostra mort de cada dia

 • Manuel de Pedrolo
 • Director d'escena Marta Gil
 • Sala Tallers
 • 28/05/2015 al 31/05/2015


Manuel de Pedrolo va ser un atent catalitzador dels principals corrents escènics que s’estaven produint en el panorama internacional mentre Catalunya vivia sota el pes del franquisme, unes estètiques que ell va contribuir amb força a difondre en la nostra literatura. Així, el gruix del seu teatre es decanta per uns jocs metafòrics estimulants que denoten una marcada influència de Sartre i Camus, així com del teatre al·legòric de Beckett, Ionesco i el primer Pinter.
A la comèdia La nostra mort de cada dia, la visita de la Mort per endur-se la filla petita d’una família burgesa posarà en crisi els equilibris d’una llar acomodada per la mediocritat de les seves rutines. Mentre la filla adolescent s’enamorarà perdudament d’aquest jove seductor que és l’encarnació de la Mort, els progenitors faran tots els possibles per protegir la criatura amenaçada, fins i tot provaran de bescanviar la nena per l’àvia, la qual tampoc es mostrarà gaire conforme als plans familiars. 
En aquesta peça de caire sainetesc i rerefons existencialista, amb personatges fulletonescs que són alhora receptors de grans conflictes espirituals, com ara la inconfessable fascinació adolescent provocada pel binomi eros thanatos, Pedrolo planta la llavor del seu futur teatre de clar compromís polític en què no abandonarà mai la interrogació metafísica.
Repasseu la vostra experiència. Quin gest inèdit us heu permès? [...] Allò a què en realitat em refereixo és a una experiència que moralment us enriqueixi. Un progrés. [...] Aquest gest, aquest enriquiment, aquest progrés, poseu-li el nom que us vagi bé, és el futur. És a dir... us ho sembla. I d’acord amb això ordeneu la vostra vida. Però a mesura que aquest futur, sense complir les seves promeses, s’uneix al vostre passat, perd tot sentit en destruir l’esperança. Més, encara: suposem que aquest enriquiment té lloc, que el gest és acomplert: Què heu aconseguit? Dóna això sentit al passat?
(Manuel de Pedrolo, La nostra mort de cada dia)

Enmarcat dins l'Epicentre, l'orígen de l'oblit.

> LECTURA DRAMÀTICA: NO OBSTANT AIXÒ...
> TAULA RODONA: «Aquells anys...»
> LECTURES DRAMÀTIQUES: Aules universitàries de teatre 
> EXPOSICIÓ: 1946-1959. L’origen de l’oblit
> FILMOTECA: «Aquells anys de plom»
> CONFERÈNCIES: Cicle de conferències a l’Ateneu


Pedrolo planta la llavor del seu futur teatre de clar compromís polític en què no abandonarà mai la interrogació metafísica.

Fitxa artística

Autoria
Manuel de Pedrolo
Director d'escena
Marta Gil
Amb
Bruna Cusi, Marc Garcia Coté, Montse Garcia SaguésVíctor Pi, Alba Ribas, Anna Sabaté, Teresa Urroz
 • + Informació
  Vestuari
  Isabel Franco

  Audiovisual
  Albert Serrador

  Moviment
  Constanza Brncic

  Escenografia
  Montse Garre

  Il·luminació
  Carles Torras (TNC)

  So
  Albert Balada (TNC)
   
  Alumne en pràctiques de l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona
  Patricia del Razo

  Producció
  Teatre Nacional de Catalunya

  Agraïments
  Adelais de Pedrolo
  Irene Lucas
  Albert Tola
  Montse Polo
  Manel Gil Rodriguez
  Raimón Àvila
  Noémi Ruiz


   

Multimèdia