August 2024
MoTuWeThFrSaSu
Th1Fr2Sa3Su4
Mo5Tu6We7Th8Fr9Sa10Su11
Mo12Tu13We14Th15Fr16Sa17Su18
Mo19Tu20We21Th22Fr23Sa24Su25
Mo26Tu27We28Th29Fr30Sa31

Information

El Príncep Feliç

 • Oscar Wilde
 • Directed by Jorge Picó
 • Sala Petita
 • 11/12/2014 al 11/01/2015

Entre els contes que han viatjat en l’imaginari occidental com a principals referents de la literatura adreçada als més menuts, destaca aquest text d’Oscar Wilde que també dóna títol a la versió teatral que n’ha fet la companyia La Baldufa amb direcció de Jorge Picó.

El Príncep Feliç és la història d’una majestuosa estàtua que domina una ciutat. Aquesta havia estat un Príncep amb una vida fàcil i luxosa, completament despreocupat del que passava més enllà dels murs del seu castell. Ara està lligat a aquella escultura immòbil i sumptuosa, banyada en or i amb pedres precioses. Però ara ja no és feliç. Des del seu privilegiat turó, pot observar la misèria de bona part dels habitants de la ciutat, la pobresa que abans desconeixia, ara es converteix en el seu dolor i cada nit plora carregat d’impotència per no poder ajudar-los.

Un dia, una oreneta que passa per la ciutat de camí cap a Àfrica, es refugia als peus de l’estàtua per passar-hi la nit. Quan veu la tristesa d’aquesta es compadeix i accedeix a ajudar-la, tot i sabent que no té gaire temps, l’hivern ja és aquí i ha d’emigrar cap a les terres càlides on les companyes l’esperen. I l’oreneta, guiada pel Príncep, va arrencant tots els materials preciosos que el recobreixen per portar-los a les persones que ho necessiten. Una lliçó d’humanitat, d’amor i de generositat.


A FONS

Un dia, una oreneta que passa per la ciutat de camí cap a l’Àfrica, es refugia als peus de l’estàtua per passar-hi la nit. Quan veu la seva tristesa es compadeix d’ella i accedeix a ajudar-la, tot i sabent que no té gaire temps, l’hivern ja és aquí i ha d’emigrar cap a les terres càlides on les companyes l’esperen.
I l’oreneta, guiada pel Príncep, va arrencant tots els materials preciosos que el recobreixen per portar-los a les persones que ho necessiten.
 
Quan jo vivia, tenia un cor humà —va contestar l’estàtua— però no sabia què eren les llàgrimes, perquè vivia a la Mansió de la Despreocupació, on no es permet que entri el dolor. Així, tots els dies jugava al jardí amb els companys, i de nit ballàvem al gran saló. Al voltant del Palau s’alçava un mur molt alt, però mai no vaig sentir cap mena de curiositat per conèixer què hi havia més enllà...
 
 (Oscar Wilde, El Príncep Feliç)

Production team

Author
Oscar Wilde
Directed by
Jorge Picó
 • + Information
  Adaptació
  Jorge Picó i La Baldufa

  Repartiment de La Baldufa
  Enric Blasi i Carles Pijuan

  Música
  Òscar Roig

  Disseny de llums
  Miki Arbizu

  Disseny de seqüenciació
  Sergio Sisqués

  Set design i Costumes
  Carles Pijuan

  Construcció d'escenografía
  Carles Pijuan
  Xevi Planas
  Juan Manuel Recio


  Realització de Costumes
  Teresa Ortega

  Veus en Off
  Enric Blasi
  Helena Pla
  Laura Vázquez


  Tècnic a escena
  Miki Arbizu

  Production
  Enric Blasi
  Emiliano Pardo
  Amàlia Atmetlló


  Oficina
  Isabel Mercé
  Pilar Pàmpols


  Fotografia
  David del Val

  CoProduction
  CAER - Centre d'Arts Escèniques de Reus
  IMAC - Ajuntament de Lleida
  La Grande Ourse
  Scène Conventionneé Jeune Public en Languedoc - Roussillon /Théâtre de Villeneuve les Maguelone
  Centre Cullturel Pablo Picasso / Scène Conventionnée pour le Jeune Public d'Homécourt


  Col·laboració
  ICIC - Generalitat de Catalunya
  Fundació Xarxa d'Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya - La Xarxa
  JES - Junges Ensemble Stuttgart
  INAEM - Ministerio de Cultura
  Institut Ramon Llull
  Construcció d’Set design Juan Manuel Recio, Xavi Planas, Carles Pijuan Costumes Teresa Ortega Veus en off Laura Vázquez, Enric Blasi, Helena Pla

Multimedia