Accessibilitats

Accessibilitats

El teatre ha d’arribar a tothom. Tothom ha de poder arribar i gaudir del teatre.

Accessibilitats Físiques

Seients:
A totes les sales del TNC hi ha seients adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.
  • Sala Gran: disposem de 8 localitats reservades per a persones amb mobilitat reduïda i 42 subjectes a disponibilitat.
  • Sala Petita: disposem de 2 localitats reservades per a persones amb mobilitat reduïda i 8 subjectes a disponibilitat.
  • Sala Tallers: disposem de 2 localitats reservades per a persones amb mobilitat reduïda i 7 subjectes a disponibilitat.
Per adquirir aquestes localitats i per tal que el personal del TNC pugui garantir una atenció adequada a les seves necessitats, cal trucar al 933 065 720 (venda d’entrades sense comissió).

Apacament
5 places reservades per a persones amb mobilitat reduïda al carrer de Padilla.

Pàrquing
5 places reservades per a persones amb mobilitat reduïda al pàrquing B:SM Els Encants (carer de Castillejos, 158).
5 places reservades per a persones amb mobilitat reduïda al pàrquing B:SM Pl. de les Arts. (calle de Padilla, 148 y calle de Padilla, 157). Els dies de funció es pot accedir directament des del pàrquing al vestíbul de la Sala Petita.

Lavabos:
A la Sala Gran, al vestíbul de la Sala Petita i al vestíbul de la Sala Tallers hi ha lavabos adaptats.

Cafeteria de la Sala Tallers:
Per fer més accessible el servei, la barra de la cafeteria del vestíbul de la Sala Tallers està adaptada.

Taquilles:
Disposem de taquilles adaptades als vestíbuls de la Sala Gran, de la Sala Petita i de la Sala Tallers.

Camerinos:
Hi ha camerinos adaptats per a artistes amb mobilitat reduïda a la Sala Tallers i a la Sala Gran (amb la col·laboració de Comsa Corporación).

Accés:
Sala Gran i Sala Petita: L’accés a aquestes dues sales per a les persones que s’han de desplaçar amb cadires de rodes des del carrer és per la Sala Petita.
Sala Tallers: L’accés a aquesta sala per a les persones que s’han de desplaçar amb cadires de rodes és pel carrer Padilla amb Ribes, el qual disposa d’una plataforma que permet eliminar la barrera arquitectònica que suposen les escales. Consulta al personal quan vinguis a la funció.

Accessibilitats Auditives

Anell d'inducció magnètica o bucle magnètic
El TNC ha instal·lat un bucle d’inducció magnètica per tal de millorar l’experiència de venir al teatre als usuaris amb disminució auditiva i que disposin d’audiòfons o d’implants equipats amb bobina de recepció T (tele-bobina). Els espais que disposen d’aquest servei són: la Sala Gran, els espais propers a la Sala Gran, el vestíbul de la Sala Tallers i les taquilles de la Sala Tallers.

Els espectadors amb audiòfons i implants podran gaudir d’una millor audició si activen la bobina de recepció en la posició T ja que el bucle magnètic capta exclusivament els diàlegs, músiques i altres sons de l’acció que passa a la Sala Gran i als espais propers.

El sistema del bucle de la Sala Gran està distribuït en zones diverses que n’asseguren el funcionament correcte per a totes les localitats compreses entre les files 4 i 22. Tanmateix, per raons de la disposició escenogràfica d’alguna de les obres que es representen, aquestes zones poden variar. Consulteu a la pàgina de l'espectacle si hi ha alguna restricció. Amb la col·laboració de Fundació DAMM.

Accessibilitats Visuals

Web
La web del Teatre Nacional de Catalunya està adaptada per ser interpretada per lectors de pantalla.

Gossos d’assistència
Els gossos d’assistència poden accedir a les funcions. Disposem de recipients d’aigua per als gossos d'assistència, consulta al personal de sala quan vinguis a la funció.

Compra d'entrades

Acompanyant gratuït
Les persones amb carnet de discapacitat en què s’identifiqui la necessitat d’un acompanyant podran sol·licitar una entrada gratuïta per al seu acompanyant trucant al 933065720 o a les taquilles del TNC. La recollida de les localitats serà sempre a les taquilles del TNC i caldrà presentar la targeta acreditativa de discapacitat juntament amb el DNI.

Descomptes del 15%
Si tens carnet de discapacitat pots adquirir la teva entrada amb el 15% de descompte en tots els espectacles del Teatre Nacional de Catalunya.

Funcions Accessibles

Monroe-Lamarr
  • Funcions amb audiodescripció i subtitulació: Sala Tallers, 5 de desembre a les 19 h i 6 de desembre a les 18 h.
Mare de sucre forma part de la cinquena edició del Festival Simbiòtic, un festival d’arts escèniques accessibles i inclusives.
  • Funcions accessibles els dies 14, 21 i 28 de maig: aquestes funcions compten amb audiodescripció, visites tàctils prèvies a l'espectacle (amb mapa 3D de l’espectacle), subtitulació, bucle magnètic, interpretació en llengua de signes i lectura fàcil.
  • Funció relaxada del 23 de maig: s’habilitarà una àrea a la platea per facilitar la mobilitat a aquelles persones que necessitin moure’s per reduir els nivells d’ansietat i poder gaudir de l’experiència teatral. A més a més, la funció relaxada també pot implicar adaptacions menors a l’espectacle (reducció de la il·luminació, dels efectes especials i del so). Abans de l’inici de la representació, s’oferirà una activitat prèvia que consistirà en una visita a l’espai escènic. També disposa de bucle magnètic i lectura fàcil.
  • Durant totes les funcions: el vestíbul de la Sala Tallers disposarà d’un espai per a les persones que necessitin un ambient més relaxat i acollidor per reduir els nivells d’ansietat i, així, poder continuar gaudint de la funció.

Què són les visites prèvies?
  • Visita tàctil prèvia de les funcions accessibles: L'objectiu d'aquesta activitat és que el públic amb discapacitat visual o amb baixa visió tingui accés a l'escenari i al decorat abans de la representació. Seguint els protocols sanitaris, a la visita es podrà tocar un mapa 3D de l’espectacle i alguns elements escenogràfics.
  • Visita prèvia a l’espai escènic de la funció relaxada: L'objectiu d'aquesta activitat és que el públic amb discapacitat intel·lectual o amb discapacitat derivada del trastorn mental tingui accés a l'escenari i al decorat abans de la representació. La visita disposa d’un mapa 3D de l’espectacle i es realitzarà una introducció a l’obra.
  • Informació pràctica: Lloc de trobada: vestíbul Sala Tallers, 1 h abans de l’inici de l’espectacle. Durada 30 min
Vídeo Mare de sucre en LSC Festival Simbiòtic
Guia història visual Mare de sucre (PDF accessible)


Programes:
Si vens a les funcions del Festival Simbiòtic i utilitzes alguna mesura d'accessibilitat, ens en pots informara a l’espai de ‘Més informació’ que trobaràs al moment de la compra de les teves entrades i a la zona personal.